Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Δεν συζητήθηκε στο Κ.Α.Σ. το θέμα της Λαικής-Μέτρα για τη δημόσια υγεία στο χώρο ζητά ο Κ. Γρηγορόπουλος

Δεν συζητήθηκε τελικά σήμερα, στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, το αίτημα του Δήμου Κερκυραίων να καλυφθούν προσωρινά τα ευρήματα στην είσοδο της Λαϊκής Αγοράς ώστε να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα το έργο. Εκπρόσωποι του Δήμου δε παρέστησαν, ενώ ο αντιδήμαρχος Γ. Μάμαλος υπογράμμισε πως ο Δήμος δεν έχει λάβει κανένα έγγραφο για κατάθεση συμπληρωματικό φάκελο από την προιστάμενη της 21ης ΕΒΑ κ. Ρηγάκου.
Την ίδια στιγμή, με έγγραφο που απέστειλε στο Νομάρχη, ο προιστάμενος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Κ. Γρηγορόπουλος, ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα για να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία στο χώρο της (προσωρινής) λαικής αγοράς.
Καμία ενημέρωση
Όπως τόνισε, ο φάκελος που κατατέθηκε στην έδρα της 21ης ΕΒΑ ήταν πλήρης και γι αυτό ακριβώς το λόγο εστάλη στο ΚΑΣ.
"Δεν ειδοποιηθήκαμε ποτέ από την κ. Ρηγάκου, για το πότε περνάει το θέμα από το ΚΑΣ".
Ο κ. Μάμαλος ότι ο Δήμος ζητάει συγκεκριμένα πράγματα α) ή χρηματοδότηση από το Υπ. Πο. για μελέτη και ανάδειξη του ευρήματος, ή επίχωση μέχρι να βρεθούν οι πόροι για την ανάδειξή του.
"Τίποτα από αυτά δεν έγινε. Το θέμα πήγε στο ΚΑΣ ως εισήγηση "Γενικές ανασκαφικές έρευνες". Εμείς δεν μπορούμε να διαθέσουμε περαιτέρω δαπάνες".
Ο αντιδήμαρχος πρόσθεσε πως το εύρημα αυτό αποτελεί το μόνο εμπόδιο στην ολοκλήρωση της νέας λαικής, ενώ υπογράμμισε πως θα πρέπει κάποιοι να σκεφτούν τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι χρήστες της προσωρινής λαικής σε καθημερινή βάση.
" Η λαική θα τελειώσει και θα λειτουργήσει. Οσοι προκαλούν τις υπηρεσίες της Ν.Α. να προβούν σε ενέργειες κλπ τι ακριβώς επιθυμούν, να κλείσει και η σημερινή λαική;" έκλεισε τις δηλώσεις του ο κ. Μάμαλος.
Ο Κ. Γρηγορόπουλος
Στο έγγραφο που απέστειλε στο Νομάρχη, ο προιστάμενος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Κ. Γρηγορόπουλος, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι “οι συνθήκες που επικρατούν στον χώρο εγκυμονούν κινδύνους μόλυνσης για τα τρόφιμα και κατ’ επέκταση για τους καταναλωτές, και αυτό γιατί ο χώρος είναι κλειστός και δεν μπορεί να πλυθεί όπως θα έπρεπε”.
Επίσης, εκτιμά ότι υπάρχει κίνδυνος ρύπανσης από τα λύματα τα οποία αναβλύζουν από τα σιφόνια της αποχέτευσης.
“Σε επικοινωνία που είχα με το Δήμαρχο, μου είπε ότι δεν υπάρχουν λύματα. Εγώ δεν εννοώ λύματα τουαλέτας αλλά τα ίδια τα λύματα που δημιουργούνται από τον ελάχιστο καθαρισμό που γίνεται στον χώρο αυτό”, πρόσθεσε ο κ. Γρηγορόπουλος και κατέληξε με την εξής επισήμανση.
“Πέρα από την ταλαιπωρία που υφίστανται οι εργαζόμενοι της λαϊκής και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτή, υπάρχει και η δυσφήμηση για τον τουρισμό, αλλά και ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.
Παράλληλα, οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, θα επιδεινώσουν την κατάσταση ακόμα περισσότερο και πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: