Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Ο Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑ: "ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΕΚΤΗ Η ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΜΗ ΤΑΞΗ"


"Η πρωτοφανής αυτή προσβολή στην έννομη τάξη δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή, θα λάβω άμεσα όλα τα μέτρα που είναι απαραίτητα όσο σκληρά και αν είναι". Αυτό δήλωσε πριν απο λίγο στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, πριν αναχωρήσει εσπευσμένα για την Αθήνα με C-130 o Υπ. Δικαιοσύνης Ν. Δένδιας με αφορμή την απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού των υπόδικων Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριτζάι.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, που αναδημοσιεύει το site in.gr οι δύο άνδρες κατάφεραν να βγουν από την απομόνωση, όπου κρατούνταν, στον προαύλιο χώρο των φυλακών και εν συνεχεία ανέβηκαν με ανεμόσκαλα στο ελικόπτερο.

Το ελικόπτερο πέταξε σε χαμηλό ύψος στην ταράτσα της τρίτης πτέρυγας των φυλακών, από όπου έριξε την ανεμόσκαλα και ανέβηκαν οι Βασίλης Παλαιοκώστας και Αλκέτ Ριτζάι.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως δραπέτευσαν άλλοι δύο κρατούμενοι.

Το ελικόπτερο δέχθηκε πυροβολισμούς από τους φρουρούς των φυλακών, όπως και από μια διμοιρία αστυνομικών που ήταν έξω από το προαύλιο των φυλακών.

Κατά πληροφορίες ένας αστυνομικός αυτοτραυματίστηκε την ώρα που έβγαζε το όπλο του.

Το ελικόπτερο βρέθηκε σε χωράφια λίγο μετά τα διόδια Αφιδνών ανάμεσα στο Πολυδένδρι και το Καπανδρίτι. Οι κρατούμενοι και οι δύο επιβάτες του ελικόπτερου διέφυγαν με τζιπ που τους περίμεναν στην περιοχή.

Μέσα στο ελικόπτερο εντοπίστηκε ο πιλότος δεμένος και φιμωμένος και οδηγείται στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για να δώσει κστάθεση.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραπετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: