Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

ΕΡΩΤΗΣΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΤΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους προς τον Υπουργό Μεταφορών για την "υπολειτουργία των ΕΛΤΑ Λευκίμμης". Ακολουθεί η απάντηση του υπουργού και των ΕΛΤΑ.

Μετά τον ΟΤΕ Λευκίμμης, ο οποίος ουσιαστικά έχει κλείσει, αφού συνταξιοδοτήθηκε ή μετατέθηκε το προσωπικό του στα πλαίσια της ιδιωτικοποίησης του, σειρά έχει η υποβάθμιση και η υπολειτουργία του ταχυδρομείου στην περιοχή της Λευκίμμης.

Συγκεκριμένα τα τελευταία 3 χρόνια αποχώρησαν από την Υπηρεσία των ΕΛΤΑ της Λευκίμμης 4 άτομα λόγω συνταξιοδότησης και άλλα 2 συνταξιοδοτούνται σε λίγες μέρες, χωρίς να έχει προσληφθεί κανένας υπάλληλος με αποτέλεσμα την αδυναμία λειτουργίας του Ταχυδρομείου.

Η Λευκίμμη ολόκληρη έχει περίπου 6.000 κατοίκους που εξυπηρετούνται μόνο από μία έκτακτη υπάλληλο 8μηνης σύμβασης.

Το ταχυδρομείο λειτουργεί όπως στη δεκαετία του 1960 που ιδρύθηκε, δεν έχει γίνει χαρτογράφηση των νέων περιοχών που έχουν αναπτυχθεί για να ενταχθούν στο ταχυδρομείο, διότι θα χρειαζόταν και άλλο προσωπικό για να παρασχεθούν συνολικά οι υπηρεσίες.

Επί πλέον και ο κοινωνικός ρόλος που μπορούν να παίξουν τα ΕΛΤΑ υποβαθμίζεται αφού πολλοί γέροι δεν μπορούν να μετακινηθούν και να εξυπηρετηθούν, να πάρουν σύνταξη, να πληρώσουν λογαριασμούς κ.λ.π.

Στο Ταχυδρομείο της Λευκίμμης υπάρχουν ακόμα λογαριασμοί ΟΤΕ - ΔΕΗ που δεν έχουν διανεμηθεί παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του εναπομείναντος προσωπικού, το οποίο, λόγω των τεράστιων ελλείψεων, δεν μπορεί να πάρει ούτε άδεια, ειδικά το καλοκαίρι που ο πληθυσμός της περιοχής, λόγω του τουρισμού, τριπλασιάζεται

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την αντιμετώπιση του προβλήματος που δημιουργεί τεράστια προβλήματα και αντιδράσεις στην πλειοψηφία των κατοίκων της Λευκίμμης.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ


Το θέμα που θίγεται με την παρούσα Ερώτηση ανήκει στις επιχειρησιακές αποφάσεις του Δ,Σ. του ΕΛ.ΤΑ. και στον τρόπο ανάπτυξης, στελέχωσης και λειτουργίας του δικτύου καταστημάτων του.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ. 496/70, τα ΕΛ.ΤΑ. Α.Ε. έχουν διοικητική και οικονομική αυτονομία.

ΤΑ ΕΛΤΑ


Το Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Σχέδιο του ΕΛΤΑ προβλέπει τη συνεχή ανάπτυξη και αναβάθμιση της Εταιρίας τη διαρκή βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών και τη διασφάλιση της Καθολικής Ταχυδρομικής Υπηρεσίας σε όλη τη Χώρα. ." Το προσωπικό που υπηρετεί στο Ταχυδρομικό Κατάστημα Λευκίμμης με την ενίσχυση ενός εποχικού υπαλλήλου, καθώς και τα τέσσερα (4) Ταχυδρομικό Πρακτορεία Γ' τάξης τα οποία λειτουργούν στην περιοχή και παρέχουν όλες τις ταχυδρομικές υπηρεσίες καλύπτουν επαρκώς τις ανάγκες ταχυδρομικής εξυπηρέτησης της κατοίκων στην περιοχή της Λευκίμμης.

Τέλος σας διαβεβαιώνουμε, ότι ο Ελτα παρακολουθεί το ταχυδρομικό δίκτυο της περιοχής όπως άλλωστε γίνεται με όλες τις περιοχές της χώρας και όποτε διαπιστώνονται προβλήματα, παρεμβαίνει γιο την κάλυψη των σχετικών αναγκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: