Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΑΠΟ ΠΙΝ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ "ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ" ΖΗΤΗΣΕ Η ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ


Την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία παρουσίασε απόψε το βράδυ, η βουλευτής και πολιτικός εκπρόσωπος για θέματα Παιδείας του κόμματος Α. Διαμαντοπούλου σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν Περιφερειακή και Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε το μεσημέρι η βουλευτής, μετά και από επισκέψεις που πραγματοποίησε σχολεία του νομού, ζήτησε από Περιφέρεια και Νομαρχία ν'ελέγξουν τουλάχιστον 40 σχολεία στο νομό, “για προβλήματα στατικής επάρκειας”.

“Υποχρηματοδότηση”

Οπως εκτίμησε, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, τα προβλήματα αυτά, είναι αποτέλεσμα της υποχρηματόδοτησης της Παιδείας και στην Κέρκυρα.

Με αφορμή την επισκεψή της σε 5ο Ενιαίο και Τεχνικά Λύκεια, σε Ειδικό σχολείο και 14ο Δημοτικό Σχολείο, η βουλευτής έδωσε συγχαρητήρια σε εκπαιδευτικούς και για τα Τεχνικά Σχολεία (από πλευράς εργαστηρίων και οργάνωσης του σχολείου )αλλά και στο Ειδικό Σχολείο “για την εντυπωσιακή δουλειά που έχει γίνει, με την δουλειά των δασκάλων, όπως και στο 14ο Δημοτικό με παραστάσεις και βιβλία των ίδιων δασκάλων”.

Οπως τόνισε, “υπάρχει στην χώρα μας ένα ανθρώπινο δυναμικό που προσφέρει και κρατά την εκπαίδευση¨.

Σύμφωνα με την κ. Διαμαντοπούλου, “υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στατικής επάρκειας των σχολείων, που δεν συνάντησε σε κανένα άλλο νομό με αυτήν την ένταση”.

Με την ιδιότητα της μηχανικού, της έκανε όπως είπε εντύπωση ότι, οι πόρτες των σχολείων που επισκέφθηκε ανοίγουν προς τα μέσα και όχι προς τα έξω , με αποτέλεσμα να τίθεται σοβαρό θέμα ασφάλειας σε περίπτωση πανικού σε ένα σχολείο.

Ανέφερε ακόμη ότι σε συνεργασία με την κ, Γκερέκου, θα φέρει το θέμα στη Βουλή.

“Υπάρχουν θέματα ανθρώπινου δυναμικού σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, υπήρξε καθυστέρηση στην τοποθέτηση δασκάλων και καθηγητών και ακόμα υπάρχει σχολείο που δεν έχει πλήρες εκπαιδευτικό προσωπικό, τουλάχιστον όσον αφορά στις ξένες γλώσσες”.

Για το Ι.Π.

Με αφορμή τη συνάντηση που είχε με τον πρύτανη του Ι.Π., η κ. Διαμαντοπούλου, επεσήμανε ότι “το Ιόνιο Πανεπιστήμιο είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πανεπιστήμια σε όλη την Ελλάδα” ενώ τόνισε πως είναι μεγάλη η ανάγκη για διαφήμιση του ιδρύματος

“Οι σχολές του είναι μοναδικές οι φοιτητές, μπορούν να βρουν διέξοδο στην αγορά εργασίας. Είναι πρωτότυπες και έχουν σχέση με την τεχνολογία και τα ζητούμενα της εποχής.

Το θέμα της μουσικολογίας είναι από τα ζητούμενα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Χρειάζεται διαφήμιση, υποστήριξη, συνολική αναβάθμιση>

Από την άλλη, ανέφερε ότι το Πανεπιστήμιο έχει και σημαντικά προβλήματα όπως της έλλειψης διοικητικού προσωπικού.

“Από τις 202 οργανικές θέσεις διαθέτει 70 ανθρώπους. Επίσης, υπάρχει και θέμα χρηματοδότησής σε πολλά επίπεδα και κυρίως στο κτιριακό”.

Συνάντηση με Δήμαρχο

Αργά το μεσημέρι η κ. Διαμαντοπούλου, είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Σωτ. Μικάλεφ, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις προσπάθειες εξεύρεσης οικοπέδων για τις ανάγκες της σχολικής στέγης στο Δήμο Κερκυραίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: