Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΝΕΔΚ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ

“Ερήμην” των εργαζομένων στις Προγραμματικές Αναθέσεις, δρομολογούνται οι όποιες εξελίξεις τους αφορούν, μετά τη διάσπαση της ΑΝΕΔΚ. Αυτό, τονίζεται σε σχετική επιστολή που απέστειλαν στο Δήμαρχο Κερκυραίων και κοινοποίησαν στα ΜΜΕ.
Στην επιστολή τονίζονται τα εξής:
«Οι εργαζόμενοι στις Προγραμματικές και Αναθέσεις του Δήμου Κερκυραίων δια της παρούσης θέλουμε να εκφράσουμε στην Δημοτική Αρχή την αγωνία μας.
Για τις οφειλές των δεδουλευμένων μας τα οποία συνεχώς διογκώνονται, αφού μετά την πληρωμή μας στις 4 Δεκέμβρη, το επόμενο μηνιάτικο μας, στις 30 Ιανουαρίου 2009 περιελάμβανε ένα ποσό έναντι της τάξεως των 500 ευρώ.
Επιτέλους ζητάμε από την Δημοτική Αρχή την άμεση εξόφληση μας, αφού η οικονομική μας ανέχεια έχει φτάσει στα ακρότατα όρια της.

Από την αρχή της διαδικασίας της διάσπασης της ΑΝΕΔΚ καλέσαμε τον Δήμο Κερκυραίων σε δημόσιο διάλογο σχετικά με την διάδοχη κατάσταση, δυστυχώς όμως οι εξελίξεις συνεχίζουν να δρομολογούνται ερήμην μας, και στην προσχηματική πρόσκληση, στις 13-2-09 στα γραφεία της ΑΝΕΔΚ, στο Φαληρακί, των προ του 1997 εργαζομένων , που τυγχάνουν των ευνοϊκών ρυθμίσεων του ΠΔ 164/2004, μάθαμε από τον πρώην Δήμαρχο κ. Γιάννη Κούρκουλο, ότι μπορούμε να απορροφηθούμε σε άλλες Υπηρεσίες όπως στο ΙΚΑ, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στην Περιφέρεια κλπ. Για όλα αυτά εκφράζουμε την θλίψη μας και ζητάμε έστω και την ύστατη ώρα, να ενημερωνόμαστε, για το χρονοδιάγραμμα σχετικά με τις νέες εταιρείες, την από τον Δήμο απορρόφηση των εργαζομένων από τον Δήμο κλπ.

Για άλλη μία φορά επαναλαμβάνουμε ότι οι εργαζόμενοι στις Προγραμματικές και Αναθέσεις του Δήμου Κερκυραίων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ως εκ τούτου πάγια είναι και η θέση μας ότι κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να απολυθεί μετά την λύση της ΑΝΕΔΚ.

Προσχηματική θεωρούμε την επίκληση διατάξεων (ΑΣΕΠ, ΠΔ/164/2004, άρθρο 103 Συντάγματος) για να καλύψει την έλλειψη πολιτικής βούλησης για την δίκαιη και οριστική ρύθμιση του ζητήματος των εργαζόμενων στις Αναπτυξιακές Επιχειρήσεις, άλλωστε και το άρθρο 269 του ν. 3463/2006 όσο και το άρθρο 25 του ν. 3513/2007 παρέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο την απόλυτη εξουσία να διευθετήσει το ζήτημα του απασχολούμενο προσωπικού και την τοποθέτηση τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: