Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Δήλωση – απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Δένδια στο μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Nτ. Ρόβλια

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νικόλαος Δένδιας, δήλωσε σήμερα, απαντώντας στην δήλωση του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Ντίνου Ρόβλια:

«Τα περί παρέμβασης στη Δικαιοσύνη είναι πρόδηλο ότι αποτελούν αποκυήματα φαντασίας. Το θεσμικό μου καθήκον ως Υπουργού Δικαιοσύνης είναι να προασπίζω την ομαλή λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος και αυτό πράττω. Σε αυτόν τον στόχο ζητώ την συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων της χώρας για ένα θέμα που αφορά την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της».



Η δήλωση Ρόβλια


"Το παρελθόν της κυβέρνησης Καραμανλή είναι ιδιαίτερα βεβαρημένο στο θέμα των παρεμβάσεων στην δικαιοσύνη. Η παραίτηση και οι καταγγελίες των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων για την απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού, περί «στημένης δίκης», «στημένου κατηγορητηρίου» και «πολιτικών παρεμβάσεων», δημιουργούν μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα για την κυβέρνηση. Επαυξάνουν τις πολιτικές της ευθύνες για το όλο θέμα.

Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή, επιχείρησε να περιορίσει σκόπιμα την υπόθεση μόνο στο σκέλος των ενεργειών των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των εξωτερικών φρουρών. Αρνήθηκε να αναλάβει τις βαρύτατες δικές της πολιτικές ευθύνες, επιβεβαιώνοντας την παντελή απουσία πολιτικής ευθιξίας εκ μέρους της.

Μετά από αυτά, αναμένουμε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να τοποθετηθεί επί των συγκεκριμένων καταγγελιών των συνηγόρων υπεράσπισης. Είναι βέβαιο ότι, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να καλύψει τις ευθύνες της με οποιοδήποτε τρόπο. Δεν μπορεί όμως να ξεγελάσει πια κανέναν".

Δεν υπάρχουν σχόλια: