Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Πιερικός-Κέρκυρα 1-0 - Στο ίδιο έργο θεατές-Καταδίκασε τον ΑΟΚ η διαιτησία

Οι «Φαίακες» γνώρισαν την ήττα στην Κατερίνη από τον Πιερικό, με σκορ 1-0, και ουσιαστικά «ψαλιδίστηκαν» οι πιθανότητες που είχαν για να διεκδικήσουν την άνοδο. Ο ΑΟΚ απέχει πλέον εννέα ολόκληρους πόντους από την 3η θέση και μοιάζει ανέφικτο πια το να καταφέρει να καλύψει αυτή τη διαφορά.

Του Χρήστου Γραμμένου

Στο ίδιο έργο θεατές! Ίσως να γινόμαστε… γραφικοί, όμως δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε ότι και σήμερα η διαιτησία έβαλε… γερά το χεράκι της για να αποτύχει ο ΑΟ Κέρκυρα να πάρει τη νίκη.

«ΨΑΛΙΔΙΣΤΗΚΑΝ» ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ

Οι «Φαίακες» γνώρισαν την ήττα στην Κατερίνη από τον Πιερικό, με σκορ 1-0, και ουσιαστικά «ψαλιδίστηκαν» οι πιθανότητες που είχαν για να διεκδικήσουν την άνοδο. Ο ΑΟΚ απέχει πλέον εννέα ολόκληρους πόντους από την 3η θέση και μοιάζει ανέφικτο πια το να καταφέρει να καλύψει αυτή τη διαφορά, δεδομένου ότι απομένουν μόλις οκτώ αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα.

ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΕΚΤΗ ΘΕΣΗ

Μετά τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής, ο ΑΟΚ έπεσε δύο θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα. Κατ’ αρχάς τον πέρασε ο Ιωνικός, που κέρδισε στην Καρδίτσα, ενώ τον έφτασε στους 41 πόντους ο Πιερικός, με το συγκρότημα της Κατερίνης να υπερτερεί σε αυτή την ισοβαθμία, αφού στον πρώτο Γύρο είχε ηττηθεί στην Κέρκυρα με 2-1, και αυτό το εκτός έδρας γκολ ευνοεί τον Πιερικό.
Έτσι, λοιπόν, οι Κερκυραίοι από την 4η θέση βρέθηκαν στην 6η.

ΠΩΣ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Ο… δήμιος για την κερκυραϊκή ομάδα ήταν σήμερα ο Μιχάλης Τσινιάρης. Ο ρέφερι από την Αθήνα εφηύρε πέναλτι, με το οποίο σκόραραν οι Κατερινιώτες, ενώ άφησε με δέκα παίκτες τους «Φαίακες». Επίσης, στο πρώτο ημίχρονο «φόρτωσε» με κίτρινες κάρτες πολλούς παίκτες της κερκυραϊκής ομάδας, περιορίζοντας έτσι στη συνέχεια τις προσπάθειές τους, μπροστά στον κίνδυνο να αποβληθεί ακόμη ένας.
Η φάση που έκρινε τον αγώνα έγινε στο 29ο λεπτό. Ύστερα από σέντρα του Ντεμπελέ από τα αριστερά, προς την περιοχή των Κερκυραίων, ο επιθετικός του Πιερικού (και πρώην παίκτης του ΑΟΚ) Τάσος Θάνος προσπάθησε να σκοράρει με κεφαλιά, ενώ ο Δημήτρης Κοντοδήμος πήδηξε για να διώξει τη μπάλα. Ενώ, λοιπόν, φάνηκε πως ο ποδοσφαιριστής του ΑΟ Κέρκυρα έκοψε καθαρά, ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι, θεωρώντας ότι ο Κοντοδήμος έσπρωξε τον Θάνο, ενώ απέβαλλε τον παίκτη των «Φαιάκων» με απευθείας κόκκινη κάρτα. Απίστευτα πράγματα!
Οι αποφάσεις αυτές του Αθηναίου ρέφερι προκάλεσαν τις εντονότατες (και απόλυτα δικαιολογημένες) διαμαρτυρίες της κερκυραϊκής ομάδας, όμως… στου κουφού την πόρτα…
Την «εσχάτη των ποινών» εκτέλεσε εύστοχα ο Ριμπέιρο, ο οποίος έκανε το 1-0, που έμελλε να είναι το τελικό σκορ, ενώ οι Κερκυραίοι συνέχισαν το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο.
Η απόφαση του διαιτητή στο 29ο λεπτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα και ο ΑΟΚ έχει κάθε λόγο να «φωνάζει». Εάν δεν δινόταν το ανύπαρκτο πέναλτι και οι δύο ομάδες συνέχιζαν με τον ίδιο αριθμό παικτών, τότε σίγουρα το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό. Όμως, ο Τσινιάρης με τις λανθασμένες υποδείξεις του συνέβαλε καταλυτικά στη διαμόρφωση του αποτελέσματος, στερώντας παράλληλα από τους Κερκυραίους το να διατηρήσουν τις ελπίδες που είχαν για διεκδίκηση της ανόδου…

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


Στο σημερινό παιχνίδι ο ΑΟΚ είχε πολύ καλή παρουσία, χάνοντας σημαντικότατες ευκαιρίες για γκολ. Οι Φαίακες» ξεκίνησαν πολύ δυνατά και αποφασισμένοι να πετύχουν ένα γρήγορο τέρμα. Οι αποφάσεις του διαιτητή στο 29ο λεπτό επηρέασαν μεν την νησιωτική ομάδα, αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ και υποχρεώθηκε επί 60 λεπτά να αγωνιστεί με δέκα παίκτες, όμως οι παίκτες της είχαν το κουράγιο και το σθένος να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν με όλες τους τις δυνάμεις ένα θετικό αποτέλεσμα. Ειδικά στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο ΑΟΚ έκλεισε στο μισό γήπεδο τον Πιερικό, όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει, και μοιραία ήρθε η ήττα…

ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ!

Ήταν το τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι που ο ρέφερι «σφάζει με το μπαμπάκι» τον ΑΟ Κέρκυρα. Στον αγώνα ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΑΟΚ 0-0, την 24η αγωνιστική, ο Άγγελος Δαουλτζής από τις Σέρρες έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι στους γηπεδούχους (το απέκρουε ο Αποστολίδης) και απέβαλλε τον Σουαρέ των «Φαιάκων». Στο αμέσως επόμενο παιχνίδι (ΑΟΚ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-2) ο Μάριος Λαμπρόπουλος από την Ηλεία «ανακάλυψε» πέναλτι υπέρ των Ηπειρωτών στις καθυστερήσεις του ματς, με το οποίο ισοφάρισαν οι Γιαννιώτες, και απέβαλλε τον Αθανασιάδη. Και σήμερα, ήρθε ο Μιχάλης Τσινιάρης από την Αθήνα να συνεχίσει το… σερί, δίνοντας πέναλτι – μαϊμού στον Πιερικό, με το οποίο πήρε τη νίκη, και «κοκκινίζοντας» τον Κοντοδήμο.
Νισάφι πια!!! Αυτή η αντιμετώπιση που τυγχάνει από τους ρέφερι η κερκυραϊκή ομάδα δεν έχει προηγούμενο. Με τόσες αρνητικές διαιτησίες, που αδίκησαν κατάφωρα τους «Φαίακες», χάθηκαν γι’ αυτούς υπερπολύτιμοι βαθμοί, στην πιο κρίσιμη καμπή του Πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα ο ΑΟΚ να χάσει το… τρένο της ανόδου.
Πρόκειται ξεκάθαρα για ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ! Να το χαίρονται, λοιπόν, το… καθαρό ποδόσφαιρό τους οι… εγκέφαλοι που «κινούν τα νήματα». Να το χαίρονται το… αξιόπιστο Πρωτάθλημά τους!
Να ξέρουν, όμως, πως με τέτοια γεγονότα ο «Βασιλιάς των Σπορ» πληγώνεται θανάσιμα και ο κόσμος απομακρύνεται από τα γήπεδα!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πιερικός(Σούλης Παπαδόπουλος): Kαρακούτσης, Παντελιάδης(69' Γιαζιτζόγλου), Τασίδης, Πάεζ, Μακρής, Μαρτίνεζ, Φρέντερικς(79' Λουτσιάνο), Θάνος, Χατζόπουλος, Ντεμπελέ, Ριμπεϊρο(70' Βέρμπης)

Κέρκυρα(Νίκος Παντέλης): Αποστολίδης, Κολοτούρος, Κοντοδήμος, Πελαγίας, Βιτουλαδίτης, Καπετάνος(59' Σμαρτ), Νικολόπουλος, Μακρυδημήτρης(85' Ρεπερνέ), Γκουστάβο, Σουαρέ, Σίλβα(81' Γιαννιτσανάκης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: