Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Στην Ουάσιγκτον για τις εκδηλωσεις της 25ης Μαρτίου ο Ν. Δένδιας



Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νικόλαος Δένδιας εκπροσωπεί την Κυβέρνηση της Ελλάδος στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην Ουάσιγκτων.

Σήμερα στις 10 π.μ. ώρα Ουάσιγκτων (5 μ.μ. ώρα Ελλάδος), ο Υπουργός Δικαιοσύνης παρακολούθησε στην πρωτεύουσα των Η.Π.Α. την πανηγυρική Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας, αρχιερατούντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ. Δημητρίου, όπου και απηύθυνε χαιρετισμό προς την ελληνική Ομογένεια.

Στον χαιρετισμό του ο Έλληνας Υπουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον καθοριστικό ρόλο των αποδήμων Ελλήνων στην Επανάσταση του 1821. «Οφείλουμε να αναλογισθούμε ως Έλληνες εάν το ελληνικό κράτος φάνηκε αντάξιο των προσδοκιών και ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις των καιρών. Εν μέρει, ναι. Τελευταίο παράδειγμα οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 στην Αθήνα. Και το λέω αυτό όχι τόσο για την άρτια διοργάνωση, αλλά για την αισθητική του μέτρου απέναντι στην κοινωνία της αφθονίας. Άλλες φορές όμως, δεν υπήρξε αντάξιο των προσδοκιών. Κυρίως εξαιτίας της διχόνοιας, η οποία χαρακτήρισε μεγάλες περιόδους της ιστορικής πορείας της χώρας. Αυτός είναι ο λόγος που απευθύνομαι σε εσάς. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω, να γρηγορείτε για την πατρίδα» κατέληξε στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Στις 5 μ.μ. ώρα Ουάσιγκτων (12 τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος) ο κ. Ν. Δένδιας θα παραστεί στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου στον Λευκό Οίκο, παρουσία του Προέδρου των Η.Π.Α. κ. Μπ. Ομπάμα. Κατά τη διάρκεια της τελετής θα υπογραφεί η Διακήρυξη της 25ης Μαρτίου ως Ημέρας Ελληνικής Ανεξαρτησίας (με την οποία η συγκεκριμένη ημέρα ανακηρύσσεται από τον κ. Μπ. Ομπάμα ως Ημέρα Εθνικού Εορτασμού της Ελληνικής και της Αμερικανικής Δημοκρατίας), παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ. Δημητρίου επιφανών μελών της νέας Κυβέρνησης των Η.Π.Α. και της Ομογένειας.

Αμέσως μετά, ο Υπουργός Δικαιοσύνης θα παρευρεθεί και θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό στη δεξίωση που παραθέτει στην Πρεσβεία της Ελλάδος στην Ουάσιγκτων ο Πρέσβης κ. Αλέξανδρος Μαλλιάς, προς τιμήν μελών της νέας Κυβέρνησης των Η.Π.Α., του Κογκρέσου και του Διπλωματικού Σώματος.

Ο κ. Ν. Δένδιας επιστρέφει αύριο στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: