Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

ΚΚΕ: "Αγανάκτηση" με αφορμή την επίσκεψη Εξαρχου

“Αγανάκτηση” με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη στην Κέρκυρα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Β. Έξαρχου, εκφράζει η Ν.Ε. του ΚΚΕ.
Σύμφωνα με το μέλος της Ν.Ε. Γ. Πιέρρη, το ΠΑΣΟΚ αλλά και η Ν.Δ. “πρέπει να απολογηθούν στους αγρότες γιατί με «νύχια και δόντια» στήριξαν και στηρίζουν την κοινή αγροτική πολιτική (ΚΑΠ) της Ε.Ε. Μια πολιτική που έχει διώξει από το χωράφι τους μικρομεσαίους αγρότες και είναι υπεύθυνη για τις εξευτελιστικές τιμές του ελαιόλαδου και των άλλων αγροτικών προϊόντων”.
Όπως τόνισε, ο κ. Πιέρρης, “οι κυβερνήσεις σήμερα της ΝΔ χθες του ΠΑΣΟΚ έχουν συμβάλει να παρθούν αντιαγροτικές αποφάσεις στη Ε.Ε. όπως:
1. Την κατάργηση της παρέμβασης και των τιμών ασφαλείας με αποτέλεσμα ο μικρομεσαίος ελαιοπαραγωγός να μείνει έκθετος στην κερδοσκοπία των εμποροβιομηχάνων και των πολυεθνικών. 2. Τις αθρόες εισαγωγές ελαιόλαδου από τρίτες χώρες όταν η τιμή του ελαιόλαδου (δέκατα) υπερβεί τα 2,7 ευρώ. Αυτό το μέτρο όχι μόνο δεν προστάτεψε τον καταναλωτή αλλά συνέβαλε στο «πάγωμα» των τιμών στα σημερινά εξευτελιστικά επίπεδα. 3. Την ανάμειξη ελαιόλαδου και σπορέλαιου
4. Την αποσύνδεση της επιδότησης από την παραγωγή και το πάγωμα στα επίπεδα του 2000 που στόχο έχει να πετάξει τους μικρομεσαίους ελαιοπαραγωγούς έξω από το χωράφι. Η επιδότηση μετά την αποσύνδεση από την παραγωγή έχει μειωθεί κατά 60% σε πραγματικές τιμές.

Το στέλεχος του ΚΚΕ, κατέληξε με τα εξής:
Όσο λοιπόν υπάρχει αυτή η αντιαγροτική πολιτική τα προβλήματα των μικρομεσαίων ελαιοπαραγωγών όχι μόνο δεν θα αντιμετωπίζονται αλλά και θα επιδεινώνονται”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: