Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Στην τουριστική έκθεση στο Παρίσι η Ν.Α.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι η Διεθνής Tουριστική Έκθεση ΜΑΡ - Le Monde a Paris (Paris, Porte de Verseilles) από τις 19 έως και 22 Μαρτίου 2009. Η παρουσία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κερκύρας, η οποία συμμετείχε στην έκθεση υπό την αιγίδα του ΕΟΤ στα πλαίσια του περιπτέρου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στέφθηκε με επιτυχία καθώς το περίπτερο της Κέρκυρας είχε πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών, οι επισκέπτες της έκθεσης ήταν περισσότεροι από πέρσι.

Ο αντινομάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς Χρήστος Σκούρτης πραγματοποίησε σειρά επαφών με τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς πράκτορες διακίνησης τουρισμού από την Γαλλία προς την Ελλάδα. Συγκεκριμένα είχε συζητήσεις με τους

1. Jean Brajon, general manager της εταιρείας Heliades και
2. Bertan de Sqint Amont, produce manager της FRAM,

με τους οποίους συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί επιμορφωτικό ταξίδι (Εduc Tour), πρακτόρων και εργαζομένων που διακινούν τουρισμό προς Ελλάδα στο τέλος Απριλίου με αρχές Μάη. Τα ανωτέρω πρακτορεία μαζί με την εταιρεία Marmaras είναι οι κυριότεροι ταξιδιωτικοί πράκτορες στην Γαλλία. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κερκύρας αναλαμβάνει την φιλοξενία της συγκεκριμένης αποστολής. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ανωτέρω εταιρείες μόλις τελείωσαν μεγάλη διαφημιστική καμπάνια για την Ελλάδα και την Κέρκυρα και όπως έκαναν γνωστό είναι πολύ ευχαριστημένοι από την ανταπόκριση του κοινού.

Στην έκθεση παρευρέθη και ο γενικός διευθυντής του ΕΟΤ Γαλλίας, Στέφανος Μαυροκορδάτος ο οποίος έκανε γνωστό στον αντινομάρχη ότι το τουριστικό ρεύμα από τη Γαλλία θα κυμανθεί στα ίδια με τα περυσινά περίπου επίπεδε, ίσως και με μικρή μείωση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΕΟΤ Γαλλίας.

Επιπλέον, στην έκθεση παρευρέθη ο Διευθυντής του ΕΟΤ Βελγίου κ. Χαρτοματζίδης, ο οποίος ενημέρωσε ότι δεν αναμένεται μείωση των επισκεπτών από το Βέλγιο στην Ελλάδα και στην Κέρκυρα, στηριζόμενος στα μέχρι σήμερα δεδομένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: