Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Σκληρή απάντηση Μικάλεφ σε Μπούκα: " Οι Ύβρεις χαρακτηρίζουν τους Υβριστές"

Μείζον πολιτικό θέμα και έντονες αναταράξεις στο τοπικό ΠΑΣΟΚ αναμένεται να προκαλέσει το -αιχμηρό- περιεχόμενο της δήλωσης-απάντησης του Δημάρχου Κερκυραίων Σωτ. Μικάλεφ, στις πρόσφατες αναφορές του γραμματέα της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Μ. Μπούκα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Κερκυραίων, περί “παράγκας του Δημαρχείου”.
Ο κ. Μικάλεφ, καταλογίζει στον Μ. Μπούκα, "συνεχή συνειδητή και συστηματική υπονόμευση του κύρους και του έργου της παρούσας Δημοτικής Αρχής", ενώ δηλώνει ότι για το όλο θέμα, “θα ενημερώσει με αδιάψευστα τεκμήρια την βουλευτή του κινήματος Αντζελα Γκερέκου, τον Γραμματέα του ΠΑ.ΣΟ.Κ Γιάννη Ραγκούση, τον εκπρόσωπο τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Παπακωνσταντίνου ενώ θα ζητήσει την προσωπική ενημέρωση του προέδρου Γ. Παπανδρέου”.
Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Δημάρχου Κερκυραίων έχει ως εξής:
“Μία νέα, δυστυχώς όχι απρόσμενη αλλά ασφαλώς απρόκλητη επίθεση δέχτηκε η Δημοτική Αρχή, ο Δήμαρχος Κερκυραίων και το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μπούκα. Το επίπεδο αλλά και το περιεχόμενο αυτής της επίθεσης τεκμηριώνεται από τις εκφράσεις, που ο. κ. Μπούκας χρησιμοποίησε: «παράγκες και τραμπούκοι σε εμένα δεν περνάνε», «η παράγκα του Δημαρχείου σε εμένα δεν περνάει...», «τσαμπουκάδες όχι σε μένα».
Θα μπορούσαμε να αντιπαρέλθουμε τις βαρύτατα προσβλητικές εκφράσεις του εν λόγω κυρίου προς το πρόσωπο του Δημάρχου, λέγοντας -«Εξεστι Μπούκα ασχημονείν». Το προσωπικό ήθος λόγων και έργων του καθενός μας το γνωρίζει εδώ και αρκετά χρόνια τώρα ο Κερκυραϊκός λαός-
Όμως, ο κ. Μπούκας δεν είναι ανεξάρτητος δημοτικός Σύμβουλος.
Είναι σύμβουλος της παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας, την οποία με τον δημόσιο λόγο του εξ αντικειμένου εκπροσωπεί. Ταυτόχρονα, όμως είναι και γραμματέας του Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑνελληνίου ΣΟσιαλιστικού ΚΙνήματος στην Κέρκυρα και μάλιστα σε εποχή σοβαρής κοινωνικής και πολιτικής κρίσης με το ΠΑΣΟΚ σε συνεχή άνοδο στην συνείδηση του Ελληνικού λαού. Είμαστε, λοιπόν, υποχρεωμένοι να επισημάνουμε, ότι:
1. Η παρούσα Δημοτική αρχή, κατέχτησε την τοπική εξουσία με την ανοιχτή στήριξη και της τοπικής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και φυσικά με την ψήφο χιλιάδων μελών φίλων και οπαδών του κινήματος στην πόλη της Κέρκυρας.
2. Η συνεχής συνειδητή και συστηματική υπονόμευση εκ μέρους του κ. Μπούκα του κύρους και του έργου της παρούσας Δημοτικής Αρχής μόνον καλά δεν προφέρει στην πρόοδο του τόπου.
Όσοι, διαθέτουν στοιχειώδη πολιτική κρίση και βασική ευφυία γνωρίζουν καλά, ότι οι συνεχείς διαβολές κατά της δημοτικής Αρχής εκ μέρους του εν λόγω κυρίου μόνο τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη δεν θα ωφελήσουν.
3. Το προσωπικό υβρεολόγιο δεν μπορεί να υποκαθιστά την πολιτική επιχειρηματολογία. Και αυτό είναι μεταξύ άλλων υπόθεση της Δημοτικής Παράταξης στην οποία ανήκει ο κ. Μπούκας αλλά και του κόμματός, που ανήκει με την στελεχιακή ιδιότητα του Νομαρχιακού Γραμματέα.
Παρασιώπηση ή συγκάλυψη τέτοιων συμπεριφορών, προερχόμενων μάλιστα από σημαίνοντα πρόσωπα του κομματικού μηχανισμού αυτοδικαίως εκθέτουν και τους συμμετέχοντες στα όργανα, που αυτά εκπροσωπούν, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση ολόκληρη την Νομαρχιακή επιτροπή, ολόκληρο τον κομματικό μηχανισμό, όλα τα μέλη και του φίλους του κινήματος.
Είναι φανερό, ότι τέτοιες συμπεριφορές κλονίζουν βαθειά την ελπίδα του ελληνικού λαού για ένα άλλο πολιτικό ήθος και πρακτική, που ευαγγελίζεται το ΠΑΣΟΚ.
4. Με υβρεολόγια, απειλές και συκοφαντίες πλήττεται βαρύτατα η επιθυμητή ενότητα των δυνάμεων εκείνων, που μπορούν και πρέπει να συνεργάζονται σε όφελος του Κερκυραϊκού λαού.
Είμαστε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας από την στάση των Δημοτικών Συμβούλων πλειοψηφίας και μειοψηφίας, που του αρνήθηκαν να συνεργαστούν στην προσβολή του κύρους ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου, που πλήττεται ασφαλώς από τόσο χαμηλού επιπέδου εκφράσεις και συμπεριφορές.
Ο Δήμαρχος Κερκυραίων αισθάνεται την υποχρέωση να ενημερώσει με αδιάψευστα τεκμήρια την τοπική βουλευτή του κινήματος κ. Αντζελα Γκερέκου, τον Γραμματέα του ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Γιάννη Ραγκούση, τον εκπρόσωπο τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Παπακωνσταντίνου ενώ θα ζητήσει την προσωπική ενημέρωση του προέδρου κ. Παπανδρέου.
Ας γνωρίζει ο κ. Μπούκας, ότι η αχαρακτήριστα προσβλητική συμπεριφορά του χαρακτηρίζει τον ίδιο και το μόνον, που πετυχαίνει είναι να ενισχύει την καθημερινή άοκνη και ανιδιοτελή προσπάθεια της δημοτικής αρχής για να είναι συνεπής προς τον Κερκυραϊκό λαό, προς τον οποίο και διαρκώς αναφέρεται”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: