Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Συνάντηση Στέφανου Γκίκα με τον Αντινομάρχη Μάκη Σκορδίλη


Την πρώτη επίσκεψη του στον νέο Αντινομάρχη κ. Μάκη Σκορδίλη, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, πραγματοποίησε χθες ο Πολιτευτής της ΝΔ κ. Στέφανος Γκίκας. Στην ωριαία συνάντηση που έλαβε χώρα στο Γραφείο του, ο κ. Σκορδίλης ενημέρωσε τον κ. Γκίκα για τα θέματα της αρμοδιότητός του, με κυρίαρχα τα Διοικητικά και Οικονομικά θέματα.


Μετά την συνάντηση ο κ. Γκίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στο πλαίσιο των επαφών μου με θεσμικούς φορείς, είχα σήμερα μία εμπεριστατωμένη ενημέρωση από τον κ. Αντινομάρχη για τα θέματα της αρμοδιότητός του. Συζητήσαμε το θέμα του προσωπικού και τις ελλείψεις που υπάρχουν. Ελπίζω ότι με τις διαδικασίες που προγραμματίζονται όπως η πρόσληψη αριθμού Συμβασιούχων, να βελτιωθεί η κατάσταση. Πάντως και σε ότι αφορά τις πρόσφατες μόνιμες προσλήψεις, από τα 19 άτομα τα οποία προσελήφθησαν στην Νομαρχία μέσω ΑΣΕΠ, μόνον οι 3 είναι Κερκυραίοι, θέμα το οποίο κάνει επιτακτική την πρόνοια της εντοπιότητος σε όλες τις επόμενες προσλήψεις και ευελπιστώ ότι ο κ. Παυλόπουλος επιτέλους θα το ρυθμίσει. Αναφερθήκαμε και σε οικονομικά θέματα και θεωρώ ότι παρά την οικονομική θύελλα, δεν θα πρέπει ούτε καν να συζητάμε για περικοπές, ώστε να μπορέσει η Νομαρχία να λειτουργήσει αποδοτικά αφού και ο φετινός Π/Υ παραμένει στα ίδια επίπεδα σε σχέση με πέρσυ.


Ετέθησαν και τα θέματα της Αγροτικής Ανάπτυξης και συγκεκριμένα το πρόγραμμα «Νέων Αγροτών» που για την ΠΙΝ ανέρχεται σε 2 εκ. ΕΥΡΩ. Θεωρώ ότι το ποσό δεν είναι απόλυτα ικανοποιητικό και θα πρέπει να διευρυνθεί, αφού για την Κέρκυρα πρόκειται να καλύψει σχετικά μικρό αριθμό νέων αγροτών. Ενημερώθηκα τέλος και για την προσπάθεια της Νομαρχίας να ικανοποιήσει τα πολλά αιτήματα για τις μεταφορές των μαθητών μας που σήμερα εξυπηρετούνται από 120 δρομολόγια, αριθμό διόλου ευκαταφρόνητο, με κόστος συμβάσεων 2,85 εκ. ΕΥΡΩ.


Για άλλη μία φορά, θα ήθελα να ευχηθώ στον κ. Σκορδίλη καλή επιτυχία επί τη αναλήψει των καθηκόντων του.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: