Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Σύσκεψη για την προετοιμασία εορτασμού της "Ημέρας της Ευρώπης" στη Νομαρχία



Με τη συμμετοχή εκπροσώπων πλήθους πολιτιστικών σωματείων του νομού μας, πραγματοποιήθηκε σήμερα μετά από πρωτοβουλία της Νομαρχίας Κέρκυρας και του Δήμου Κερκυραίων, σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου, με θέμα την προετοιμασία και την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης, που θα διοργανωθεί με πανηγυρικό τρόπο, το Σάββατο 9 Μαΐου 2009.

Η σύσκεψη έγινε με τη συμμετοχή του Νομάρχη Στέφανου Πουλημένου και του Δημάρχου Κερκυραίων Σωτήρη Μικάλεφ, οι οποίοι επεσήμαναν ότι η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο μέτρων που αποσκοπούν στην τόνωση του τουρισμού, με την ανάδειξη και προβολή της ιδιαίτερης μουσικής - πολιτιστικής ταυτότητας της Κέρκυρας.

Όπως τονίστηκε, για την επιτυχία του εορτασμού είναι σημαντική η συμμετοχή όλων των φορέων που ασχολούνται με τα μουσικά - πολιτιστικά δρώμενα στην Κέρκυρα και οι εκπρόσωποι των πολιτιστικών σωματείων που παραβρέθηκαν στη σύσκεψη δήλωσαν ένθερμοι υποστηρικτές διοργάνωσης της εορτής.

Για τον περαιτέρω συντονισμό της εκδήλωσης ορίστηκε Συντονιστική Eπιτροπή η οποία πρόκειται να συνεδριάσει το ερχόμενο Σάββατο 4 Απριλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ν.Σ. ενώ οποιοδήποτε πολιτιστικό σωματείο επιθυμεί τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις θα πρέπει ως την επόμενη Τετάρτη 8 Απριλίου να έχει εγγράφως ενημερώσει σχετικά τη Διεύθυνση Πολιτισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κέρκυρας.

Δηλώσεις συμμετοχής


Σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις εκπροσώπων των μουσικών και πολιτιστικών φορέων που συμμετείχαν στη σύσκεψη, στον πανηγυρικό εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης, προβλέπεται η συμμετοχή φιλαρμονικών, χορωδιών, διαφόρων μουσικών συνόλων, παραδοσιακών και σύγχρονων χορευτικών συγκροτημάτων, ζωγράφων, φωτογράφων, ενώ προτάθηκε να είναι ανοικτά και δωρεάν για το κοινό η είσοδος στα μουσεία, τις πινακοθήκες και τα διάφορα πνευματικά ιδρύματα.

Οι εκδηλώσεις, θα αναπτυχθούν από το πρωί έως αργά το βράδυ σε διάφορα σημεία της πόλης, ενώ, προτάθηκε και η διοργάνωση εκδηλώσεων στους περιφερειακούς δήμους.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων, Δ. Χαρίτος, δήλωσε ότι θα διατεθούν δωρεάν λεωφορεία για τη μεταφορά των διαφόρων συγκροτημάτων από την ύπαιθρο στην πόλη, ενώ, τουριστικοί επιχειρηματίες εκδήλωσαν ενδιαφέρον να μεταφέρουν και τους όποιους τουρίστες βρίσκονται εδώ για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις.

Διεθνής ενημέρωση

Για τη γιορτή της Ημέρας της Ευρώπης που θα γίνει με αυτό το μοναδικό τρόπο στην Κέρκυρα, θα ενημερωθούν με e-mail όλα τα Μέσα Ενημέρωσης της Ελλάδας και της Ευρώπης, ενώ, μεταξύ των επισήμων που θα προσκληθούν είναι οι υπουργοί Πολιτισμού και Τουρισμού και οι Πρέσβεις, οι Πρόξενοι όλων των Ευρωπαϊκών χωρών.

Η διοργάνωση των εκδηλώσεων, θα κοινοποιηθεί σε όλες τις αδελφοποιημένες με δήμους της Κέρκυρας πόλεις, καθώς και στους εταίρους μας στα διάφορα δίκτυα πόλεων και περιοχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: