Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Συνάντηση Γκερέκου με τους εργαζόμενους των προγραμματικών




Με πρωτοβουλία της βουλευτού Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Άντζελας Γκερέκου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων στις Προγραμματικές του Δήμου Κερκυραίων, ενώ στην συνέχεια προέβη σε δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των Τοπικών ΜΜΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κ. Γκερέκου ενημερώθηκε για όλες τις παραμέτρους του προβλήματος που έχει ανακύψει, ενώ διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων που τους απασχολούν.

Προβλήματα που αφορούν αφενός μεν την εξόφληση των δεδουλευμένων τους, τα οποία ξεπερνούν τις 600.000€ αλλά και την διασφάλιση της εργασιακής τους συνέχειας. Η βουλευτής, χαρακτήρισε το πρόβλημα ως βαθιά κοινωνικό, για το οποίο πρέπει να βρεθεί λύση το γρηγορότερο δυνατόν.

Επίσης, ανάφερε ότι βάσει του Κώδικα Δήμου και Κοινοτήτων, από το τέλος του 2008 θα έπρεπε να είχαν επιλυθεί όλα αυτά τα προβλήματα, καθώς και σε ότι αφορά στην εργασιακή διασφάλιση των εργαζομένων, όλοι εκείνοι που πληρούν τα νόμιμα κριτήρια και εφόσον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, θα έπρεπε να αποκατασταθούν εργασιακά, είτε με την απορρόφηση τους στο Δήμο Κερκυραίων με προσωποπαγείς ή μόνιμες θέσεις, όπου η μισθοδοσία τους θα καλύπτεται από απευθείας από το ΥΠΕΣΔΔΑ, είτε στην Κοινωφελή ή την Α.Ε. όπου βάσει του Κώδικα, προβλέπεται να συσταθεί, όπως εξάλλου έχει συμβεί σε όλους σχεδόν τους Δήμους.

Σε αυτό το σημείο, η κ. Γκερέκου έθεσε το υποθετικό ερώτημα, εάν ένας αριθμός εργαζομένων στις προγραμματικές, κριθεί ως πλεονάζον προσωπικό για το Δήμο Κερκυραίων, τότε πρόκειται να απολυθεί αυτό το προσωπικό και οι υπηρεσίας που απασχολούνται σήμερα, όπως στο Νέο Φρούριο, στο Μον Ρεπό, στην Πινακοθήκη, στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» κ.ο.κ. με αποτέλεσμα να πάψουν να παρέχονται υπηρεσίες, ή θα αντικατασταθούν από άλλους εργαζόμενους.

Ωστόσο, η βουλευτής αναγνώρισε το σοβαρό οικονομικό πρόβλημα που ταλανίζει την Τ.Α. εξαιτίας της αφερεγγυότητας και της ασυνέπειας του ΥΠΕΣΔΔΑ και της Κυβέρνησης του κ. Καραμανλή, η οποία ούτε ικανοποιεί τις υποχρεώσεις της απέναντι στους Ο.Τ.Α., ούτε βέβαια, όπως έχει αποδειχθεί αυτά τα χρόνια, έχει πρόθεση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και προς όφελος των εργαζομένων, τα θεσμικά προβλήματα.

Επίσης, η κ. Γκερέκου ενημέρωσε τους εργαζόμενους στις προγραμματικές ότι το πρωί της ίδιας ημέρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Κερκυραίων κ. Μικάλεφ, όπου συζήτησαν το συγκεκριμένο πρόβλημα, ενώ του ζητήθηκε να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα τους. Από την πλευρά του, ο κ. Μικάλεφ ενημέρωσε πως ο Δ. Κερκυραίων αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τα οποία οφείλονται κατά κύριο λόγο στις ανικανοποίητες υποχρεώσεις της πολιτείας προς τους ΟΤΑ, ενώ δεσμεύτηκε πως θα παράσχει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται, ώστε η βουλευτής να ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο προς τα αρμόδια υπουργεία.

Τέλος, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ διαβεβαίωσε ότι θα ασκήσει πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση ώστε να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα που οφείλονται, αλλά και να διασφαλισθεί το εργασιακό μέλλον για το σύνολο των εργαζομένων που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κάθε τομέα του Δήμου Κερκυραίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: