Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Σε Ελληνο-Γαλλική συνάντηση ο Σωτ. Βόσδου

Στην 2η Ελληνο-Γαλλική συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Γαλλικής Πρεσβείας «Μεσόγειος a la carte», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών -Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης-, Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και Υπουργείου Πολιτισμού, με την συμμετοχή του Πάντειου Πανεπιστημίου συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΙΝ Σωτ. Βόσδου.

ο θέμα της συνάντησης ήταν: «Δημόσιες πολιτικές για την εδαφική συνοχή και βιώσιμη ανάπτυξη: σε ποιο σημείο βρισκόμαστε στην περιοχή της Μεσογείου»

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΙΝ ήταν ένας εκ των ομιλητών στη δεύτερη στρογγυλή τράπεζα με θέμα: « από το γαλλικό μοντέλο χωροταξίας στο Ευρωπαϊκό μοντέλο: Ποιο το μέλλον της εδαφικής συνοχής στην Ευρώπη». Στην ομιλία του ο κ. Βόσδου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων καθώς και την συμμετοχή της σε διάφορους οργανισμούς αλλά και τις δυνατότητες οι οποίες δίνονται μέσω κοινοτικών κονδυλίων και προγραμμάτων για την επίτευξη των στόχων της κοινωνικής συνοχής αλλά και την γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί από πλευράς Γαλλικής Προεδρίας για την ένωση για την Μεσόγειο.

Κεντρικός ομιλητής στην 2η Ελληνο-Γαλλική συνάντηση ήταν ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Αντώνης Σαμαράς.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Βασίλης Ανδρονόπουλος, ο Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίουκ. Παναγιώτης Τσίρης, και ο Ευρωβουλευτής κ. Μανώλης Αγγελάκας.

Στα στρογγυλά τραπέζια μετείχαν μεταξύ άλλων ως ομιλητές: ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης, μέλος του Ευρωκοινοβουλίου, η κ. Μαρία Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου, μέλος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Didier Micahl, αν. στέλεχος της DIACT, ο κ. Ηλίας Μπεριάτος, καθηγητής Πανεπιστ. Θεσσαλίας, Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Damien Perisse Διευθυντής έρευνας και καινοτομίας CRPM, ο κ. Τάσσος Αλιφέρης, μέλος του Δ.Σ της ESIF, πρόεδρος του Συνδέσμου νησιωτικών Δήμων και Κοινοτήτων, ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης, πρ. Υπουργός, επικεφαλής συνδυασμού «Όμορφη Πόλη» Δήμου Αθηναίων, ο κ. Νίκος Σηφουνάκης, πρ. Υπουργός, πρ. μέλος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: