Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Απορρίπουν την πρόταση για τοπική σύμβαση εργασίας οι Ξενοδόχοι- Αντιπαράθεση με το Σωματείο Ξενοδοχουπαλλήλων

Απορρίπτουν οι ξενοδόχοι της Κέρκυρας το αίτημα του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων για την υπογραφή τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, όπως δήλωσαν στην πρώτη συνάντησή τους με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου.

Aπό την πλευρά του ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Παν. Μπράμος –με αφορμή και τη σχετική ανακοίνωση των ξενοδοχουπαλλήλων- τόνισε ότι «αν πας να διαπραγματευτείς μια τοπική συλλογική σύμβαση, θα πρέπει να υπάρχουν στόχοι οι οποίοι τουλάχιστον θα είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν».



Συνεχίζοντας σε αυστηρό ύφος ο κ. Μπράμος χαρακτήρισε «απαράδεκτα τα αιτήματα των ξενοδοχουπαλλήλων, από τη στιγμή που βιώνουμε μια παγκόσμια οικονομική κρίση και όταν η Κομισιόν λέει ότι φτάνουμε στο επίπεδο της οριακής απασχόλησης, ή απασχόλησης μέρα παρά μέρα».

Δεν διαπραγματευόμαστε

«Δεν είναι δυνατόν να φτάνουμε στο σημείο οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας, από 812 ευρώ που είναι η πανελλαδική σύμβαση, να ζητούν 1600 ευρώ βασικό μισθό. Δεν είναι δυνατόν ούτε να συνεχίζουμε την διαπραγμάτευση, αλλά και κανένας συνδικαλιστής στον κόσμο να ζητάει τέτοια πράγματα.

Το Σωματείο των ξενοδοχοϋπαλλήλων μιλάει για αύξηση το λιγότερο 200% μαζί με τα επιδόματα. Ο ξενοδόχος έχει κόστος εργασίας 50% του τζίρου, με αυτήν την αύξηση θα φτάσει το 80%.

Αυτά είναι εξωπραγματικά, ο ξενοδόχος θα πρέπει να κλείσει ή να πουλήσει το ξενοδοχείο του», τονισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπράμος.

Αναρωτήθηκε επίσης, «μήπως ο πρόεδρος των ξενοδοχουπαλλήλων, επιθυμεί την κατάρρευση της τοπικής οικονομίας και να κάνει την Κέρκυρα, Βενεζουέλα».

«Είμαστε αντίθετοι στις απαιτήσεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων και δεν θα καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Δεν υπάρχουν περιθώρια αντιπρότασης. Δεν ξέρω τι σκοπιμότητες έχουν, το ξέρουν οι ίδιοι. Με το να απειλούν με κλείσιμο προσβάσεων προς το νησί και τα ξενοδοχεία, εις το όνομα του συνδικαλισμού, δεν σέβονται την Κέρκυρα».


H ANAKOIΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


"Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας με την Ένωση Ξενοδόχων στα πλαίσια της πρόσκλησης του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων για έναρξη διαπραγματεύσεων με θέμα την υπογραφή τοπικής κλαδικής σύμβασης εργασίας και στόχο την αναδιανομή του εισοδήματος για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Η Ένωση Ξενοδόχων προσήλθε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αρνούμενη επί της ουσίας να διαπραγματευτεί αφού απέρριψε στο σύνολο της την πρόταση του Συνδέσμου ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Επιστρατεύοντας διαπραγματευτή της Π.Ο.Ξ. απ' την Αθήνα η Ένωση Ξενοδόχων κατέθεσε προφορικά τις θέσεις της, οι οποίες διακρίνονται απ την ακραία έκφραση περιφρούρησης και διεύρυνσης της κερδοφορίας των ξενοδόχων σε βάρος των εργαζομένων που παράγουν όλο το τουριστικό εισόδημα και κατ επέκταση σε βάρος ολόκληρου του κερκυραϊκού λαού .

Χαρακτηριστικό στοιχείο του ύφους των ξενοδόχων ήταν η άρνηση τους να γίνει καταγραφή των πρακτικών συνάντησης και αφού τοποθέτησαν τα μικρά ξενοδοχεία ως ασπίδα προστασίας ,υπερασπίστηκαν ουσιαστικά τα συμφέροντα των μεγαλοξενοδόχων που λυμαίνονται το τουριστικό εισόδημα και το μεταφέρουν εκτός νομού.

Δεν περιορίστηκαν όμως μόνο εκεί, αρνήθηκαν να συζητήσουν ακόμη και άρθρα της προτεινόμενης σύμβασης που βάζουν τάξη στην παράνομη και αυθαίρετη συμπεριφορά αρκετών ξενοδόχων, όπως την καθυστέρηση δεδουλευμένων, παραβίαση ωραρίων, κλοπή μισθών, ανασφάλιστη εργασία και τα σκλαβοπάζαρα των αλλοδαπών.

Δεν δέχτηκαν να συζητήσουν άρθρα που η εφαρμογή τους θα συνέβαλε στη παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους τουρίστες και την αναβάθμιση του κερκυραϊκού τουρισμού

Γι άλλη μία φορά οι δυνάστες του κερκυραϊκού λαού έδειξαν τον πραγματικό τους εαυτό όπου στο όνομα της μεγιστοποίησης των κερδών τους καταδικάζουν την κερκυραϊκή οικονομία σε μαρασμό και τον κερκυραϊκό λαό στην φτώχια και την εξαθλίωση.

Είναι οι ίδιοι αυτοί που χρόνια τώρα μαζί με τα τοπικά πολιτικά υπαλληλάκια τους

και την κάλυψη των κυβερνήσεων , έχουν καταστρέψει την τουριστική οικονομία της

Κέρκυρας και έχουν υπονομεύσει κάθε άλλη οικονομική προοπτική.

Οι ξενοδόχοι στην προσπάθεια τους για υπερπλουτισμό δεν έχουν επιτεθεί μόνο στα

εργατικά δικαιώματα ,έχουν υποβαθμίσει πλήρως τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς

τους τουρίστες τους οποίους μαντρώνουν στην κυριολεξία με το σύστημα All inclusive

Απ την αχόρταγη συμπεριφορά τους :

• Στενάζουν οι αγρότες που ξεκληρίστηκαν στο όνομα της μονοκαλλιέργειας του τουρισμού.

• Στενάζουν οι μικροεπαγγελματίες απ τον σκληρό ανταγωνισμό, τον κατευθυνόμενο τουρισμό και τον περιορισμό της αγοραστικής δύναμης των κερκυραίων πολιτών.

• Στενάζουν οι εργαζόμενοι που βιώνουν εργασιακές συνθήκες γαλέρας.

• Στενάζει με λίγα λόγια ολόκληρος ο κερκυραϊκός λαός και καταστρέφεται ο τόπος μας.

Με την αδιαλλαξία τους οι ξενοδόχοι σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες Ως πότε μια χούφτα άνθρωποι θα ληστεύουν τον πλούτο τον κόπο και τον ιδρώτα του κερκυραϊκού λαού;

Δεν πάει άλλο . Ήρθε η ώρα της αντίστασης και της ανατροπής.

Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων καλεί τους εργαζόμενους , τους μικροεπαγγελματίες , τους αγρότες , τη νέα γενιά , τους ανθρώπους του πνεύματος και του μόχθου, σε λαϊκό μέτωπο αγώνα και αντίστασης για την αναχαίτιση της ασυδοσίας των ξενοδόχων, των tour operator και των μεγαλοπρομηθευτών του νομού.

Δίνουμε πρώτο ραντεβού αγώνα την Πέμπτη 2 Απρίλη 2009 στις 10 το πρωί στην πλατεία ΣΑΡΟΚΟ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: