Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Εργαζόμενοι Προγραμματικών: Αύριο λήγει η διορία του Δήμου Κερκυραίων

Μέχρι τα άκρα είναι αποφασισμένοι να φτάσουν οι εργαζόμενοι των προγραμματικών του Δήμου, αν δε δοθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου τους Δημήτρη Γκερέκο, σήμερα το μεσημέρι λήγει η διορία που έδωσαν στο Δήμο προκειμένου να τους καταβληθεί τουλάχιστον το μισό από το ποσό που οφείλεται στους συναδέλφους του Σε αντίθετη περίπτωση θα προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.


Απόψε προτίθενται να αποκλείσουν ξανά το χώρο που σταθμεύουν τα απορριμματοφόρα του δήμου Κερκυραίων στον Πέλεκα, ενώ, από την προσεχή Δευτέρα θα αποκλείουν υπηρεσίες του Δήμου έως ότου εισπράξουν μισθούς που τους οφείλονται και διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους.



Για το θέμα των εργαζομένων έγινε συνάντηση το μεσημέρι της Τρίτης του Δημάρχου Κερκυραίων με τους επικεφαλής των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων.
Αναφερόμενος στη σύσκεψη ο επικεφαλής της ΑΔΗΚ Χάρης Μάστορας υποστήριξε, μιλώντας στην ΕΡΑ, ότι ο Δήμαρχος ουσιαστικά ζήτησε από τους επικεφαλής των παρατάξεων να συναινέσουν στη σύναψη δανείου για την τακτοποίηση των οφειλών προς τους εργαζόμενους γεγονός το οποίο χαρακτήρισε απαράδεκτο.


Επίσης ο κ. Μάστορας είπε πως ο μόνος τρόπος για να λυθούν οριστικά τα οικονομικά και εργασιακά προβλήματα των εργαζομένων στις αναθέσεις είναι να απορροφηθούν στις υπηρεσίες του Δήμου. προβλήματα των εργαζομένων στις αναθέσεις είναι να απορροφηθούν στις υπηρεσίες του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: