Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΗΑΤΤΑ η Αντζ. Γκερέκου


Η Πολιτική Εκπρόσωπος Θεμάτων Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ Βουλευτής κ. Άντζελα Γκερέκου, παραβρέθηκε σήμερα προσκεκλημένη στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Γραφείων (HATTA) και απεύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ.


Η κ. Γκερέκου αναφερόμενη στο θέμα της οικονομικής κρίσης και στις αναμενόμενες αρνητικές συνέπειες της στον Ελληνικό Τουρισμό, επισήμανε ότι υπάρχουν βάσιμοι λόγοι σοβαρής ανησυχίας αλλά την παρούσα στιγμή δεν χρειάζεται πανικός αλλά ψύχραιμη αποτίμηση της κατάστασης και κυρίως κατάλληλη προετοιμασία. «Ο Ελληνικός Τουρισμός» επισήμανε η κ. Γκερέκου, μπαίνει στη δίνη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, όντας ευρισκόμενος σε κρίση εδώ και αρκετό καιρό. Για να το πω με πολύ πιο απλά λόγια, ο δικός μας κατήφορος δεν ξεκινά τώρα, αλλά έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό». Αναφερόμενη στο θέμα της «συναίνεσης» που ζητείται από πλευράς Κυβέρνησης, η κ. Γκερέκου τόνισε ότι «η οικονομική κρίση, χρησιμοποιείται ως πρόσχημα, με προφανή στόχο την «προεκλογική άφεση αμαρτιών». Και με βάση το πρόσχημα αυτό, κατηγορούμαστε ότι δεν παρέχουμε τη συναίνεσή μας. Εκείνο όμως που πραγματικά δεν παρέχουμε και δεν πρόκειται να το παρέχουμε, είναι το Άλλοθι το οποίο εναγωνίως αναζητά η Κυβέρνηση».

Η κ. Γκερέκου αναφέρθηκε επίσης στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της κρίσης και έκανε έκκληση προς τις Τράπεζες να επιδείξουν μεγαλύτερη ευελιξία και πνεύμα συνεργασίας ειδικά για την τουριστική επιχειρηματικότητα. «Από τις δικές τους κινήσεις και τις δικές τους αποφάσεις, εξαρτάται η δυνατότητα έναρξης εκατοντάδων τουριστικών επιχειρήσεων για τη νέα σεζόν. Είναι άμεση ανάγκη τη στιγμή αυτή, να ανανεωθεί το κλίμα εμπιστοσύνης και αλληλοστήριξης μεταξύ των παραγόντων της αγοράς», τόνισε η κ. Γκερέκου.

Ολοκληρώνοντας το Χαιρετισμό της, η κ. Γκερέκου επισήμανε τη σημασία και των κομβικό ρόλο των ταξιδιωτικών και τουριστικών γραφείων αλλά και των πρακτόρων και υποσχέθηκε ότι ο ρόλος αυτός θα παραμείνει διακριτός αλλά και θα ενισχυθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: