Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Προς επίλυση το θέμα με τον μαθητή του Λυκείου Λευκίμμης

Προς επίλυση οδεύει το θέμα με το 18χρονο μαθητή του Λυκείου Λευκίμμης μετά από παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας. Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Νίκη Γκατσοπούλου ανακοίνωσε ότι θα σταλεί έγγραφο προς το Λύκειο της Λευκίμμης, προκειμένου να συνεχίσει τη φοίτηση του στην Γ΄ Λυκείου ο 18χρονος μαθητής που μετά την απόρριψη της προσφυγής των γονιών του από το Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων επέστρεψε στην Α΄ Λυκείου.
Η υπόθεση ξεκίνησε πριν από δυο χρόνια όταν ο μαθητής έμεινε για δεύτερη φορά στην Α΄ Λυκείου λόγω απουσιών που ήταν 4 παραπάνω από το όριο που προβλέπει ο νόμος. Οι γονείς του παιδιού προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και το Δικαστήριο ανέστειλε προσωρινά την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, με αποτέλεσμα ο μαθητής να προαχθεί και να φοιτήσει κανονικά στη Β΄ και στη συνέχεια την Γ΄ τάξη του Λυκείου. Ωστόσο τον περασμένο μήνα, (περίπου δυο χρόνια μετά την προσφυγή των γονιών του μαθητή) το Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων εκδίδει την οριστική απόφαση που δικαιώνει την αρχική απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων με αποτέλεσμα ο μαθητής να κληθεί (λίγο πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς και τις Πανελλήνιες εξετάσεις) να επιστρέψει στην Α΄ Λυκείου στην οποία φοιτούσε πριν από δυο χρόνια.
Το θέμα συζητήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ και σήμερα αναμένεται να απασχολήσει και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας των καθηγητών, ενώ – τελικά - η γενική γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας χαρακτήρισε την απόφαση του Εφετείου Ιωαννίνων «τυπικού χαρακτήρα» και δεσμεύτηκε ότι το θέμα θα λυθεί άμεσα και ο μαθητής θα συμμετάσχει κανονικά στις Πανελλαδικές εξετάσεις.
ert.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: