Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Ετήσιο απολογισμό έργου παρουσίασε ο Νίκος Δένδιας


Την ετήσια απολογιστική του ομιλία παρουσία πλήθους φίλων του πραγματοποίησε στις 22 Μαρτίου ο βουλευτής Κέρκυρας και Υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Δένδιας.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε σε εθνικά θέματα καθώς και στην πορεία των σημαντικών έργων που ήδη εκτελούνται στην Κέρκυρα και σ’ αυτά που έχουν δρομολογηθεί για το αμέσως προσεχές διάστημα.

Επισήμανε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και του ιδίου για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι:«εν μέσω μιας σημαντικής κρίσης υποχρέωση της κυβέρνησης και όλων των παραγόντων είναι να προστατεύσουμε την κοινωνία από την κρίση αλλά και από τις επιπτώσεις τις κρίσης».

Επίσης η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και οι επιπτώσεις της στον τουρισμό της Κέρκυρας αποτελούν προτεραιότητα του για τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού, ο οποίος προανήγγειλε την επίσκεψη του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης στην Κέρκυρα τον επόμενο μήνα, για να παρουσιάσει το σχέδιο ανάπλασης του Αχιλλείου ύψους περίπου 4,5 εκ. € και να συζητήσει με τους τοπικούς φορείς την ανάπτυξη ενός σχεδίου αξιοποίησης της ευρύτερης περιοχής της Παλαιοκαστρίτσας, αλλά και γενικότερα θέματα τουριστικής ανάπτυξης του νησιού.

Ο κ.Δένδιας δηλώνοντας για μια ακόμη φορά την προσήλωση και την αποφασιστικότητα του στις προτεραιότητες που έχει θέση για το νησί μας κάλεσε την κοινωνία και τους πολιτικούς παράγοντες τις Κέρκυρας να αγωνιστούν σε κοινή πορεία τονίζοντας:« θα πρέπει όλοι να βάλουμε πίσω τους στόχους που έχουμε και να κοιτάξουμε την Κέρκυρα. Να γίνουν στην Κέρκυρα όσα δεν έγιναν τόσα χρόνια».

Συγκεκριμένα αναφερόμενος στο Νέο Νοσοκομείο υποστήριξε ότι θα τελειώσει σύντομα σημειώνοντας ότι «ακόμη και η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ την τελευταία φορά που επισκέφτηκε το νοσοκομείο πριν από 2-3 μήνες, γιατί όπως ξέρετε δεν πάνε και συχνά όταν δεν τους βολεύει, όταν τους βολεύει πάνε, έβγαλε μια ανακοίνωση ήξεις αφίξεις».

Σχετικά με το θέμα της αξιοποίησης του παλιού Νοσοκομείου τόνισε ότι θα ξεκινήσει σε λίγο καιρό ο διάλογος μεταξύ των φορέων για την αξιοποίηση του, καταθέτοντας προτάσεις σχετικά την προοπτική να γίνει σχολείο, πάργκινγ ή ακόμα και ένα αστικό κέντρο υγείας.

Τα έργα που εκτελούνται στο λιμάνι της Κέρκυρας αποτέλεσαν το επόμενο σημείο αιχμής στην ομιλία του υπουργού τονίζοντας ότι « όπως έχετε διαπιστώσει όλοι τα έργα ξανάρχισαν στην μαρίνα της Σπηλιάς και στο λιμάνι. Τα έργα αυτά δεν είχαν σταματήσει γιατί η Κυβέρνηση δεν τα χρηματοδοτούσε, αλλά είχαν σταματήσει επειδή δικαστικές προσφυγές τα είχαν μπλοκάρει. Ξεπεράστηκαν και ήδη προχωράμε και ελπίζουμε να μπορέσουμε να δώσουμε αυτά τα αναπτυξιακά εργαλεία στην Κερκυραϊκή Κοινωνία. Το λιμάνι είναι ένα τεράστιο αναπτυξιακό εργαλείο, είναι μια πύλη εισόδου ανθρώπων που έρχονται στην Κέρκυρα για να συμπληρώσουν το εισόδημα των κερκυραίων. Δεν είναι έργα βιτρίνας αλλά έργα ζωής».

Ενώ ειδική αναφορά έκανε ο κ.Δένδιας και στο ζήτημα κατασκευής των φραγμάτων υδροδότησης της Κέρκυρας, ένα έργο για οποίο έδωσε μεγάλες μάχες, ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του:« Έδωσα μια μεγάλη μάχη και την έδωσα γιατί πίστευα ότι αυτό το έργο αφορά την Κέρκυρα την επόμενης 50ετίας. Ξέρετε όλοι, ότι έχουμε τεράστια έλλειψη σε αποθέματα νερού και είναι ένα θέμα που έχει σχολιαστεί από όλα τα ΜΜΕ. Είναι το μεγάλο πρόβλημα του επόμενου αιώνα. Εμείς το αντιμετωπίσαμε».

Από την ατζέντα των θεμάτων του Υπουργού δεν θα μπορούσε να λείψει το άρθρο 101 του Συντάγματος, χαρακτηριστικά ανέφερε: « η ιστορία αυτή ξεκίνησε το 2004-2005, το 2008 καταφέραμε και ψηφίστηκε και τώρα ευελπιστούμε ότι το 2009 μπορεί και πριν από το Πάσχα να υλοποιηθεί μέσα από τον Αναπτυξιακό Νόμο. Όταν προσπαθούσαμε για την τροποποίηση του 101 διάφοροι και εδώ στην Κέρκυρα έβγαιναν και έλεγαν ότι δεν χρειάζεται, τώρα έρχονται και μας λένε γιατί δεν υλοποιείτε ποιο γρήγορα ο νόμος».

Σχετικά με το σημαντικό θέμα του οδικού δικτύου της Κέρκυρας ο κ. Δένδιας είπε: «Υπάρχει το μεγάλο θέμα των παρακάμψεων. Πρέπει να φτιαχτούν οι παρακάμψεις. Δεν πρέπει να ζήσουμε ξανά τα τραγικά γεγονότα στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας με τον θάνατο μιας νέας μητέρας χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος και επειδή εμείς σαν κοινωνία, το κράτος αν θέλετε, δεν έχει εκτελέσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στους πολίτες. Θα πρέπει να βοηθήσουμε όλους τους αρμόδιους φορείς να μην αφήσουμε αυτό το θέμα έτσι»

Παράλληλα ο υπουργός αναφέρθηκε στα έργα του ΥΠΠΟ και κυρίως στην αναστήλωση των προμαχώνων .

Για το Καβοσίδερο ανέφερε ότι «Θα δώσουμε τα λεφτά για να μπορέσουμε να σώσουμε όλο το παλαιό φρούριο. Σίγουρα δεν θα φτάσει, αλλά τουλάχιστον κάνουμε με σοβαρότητα την προσπάθεια, που άλλοι πριν από εμάς δεν έκαναν και τώρα μας ασκούν μίζερη κριτική».

Τέλος αναφέρθηκε και σε όλες τις θετικές εξελίξεις στα θέματα της αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Αναφορικά με το Δικαστικό Μέγαρο επισήμανε ότι ήταν ένα έργο κυριολεκτικά στον «αέρα» και τώρα προχωράμε στην αποπεράτωσή του.

Για τις νέες φυλακές ανακοίνωσε ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχει βρεθεί οικόπεδο για την κατασκευή νέων φυλακών στην Κέρκυρα, προαναγγέλλοντας την μετατροπή του υπάρχοντος κτιρίου μελλοντικά σε μνημείο ανθρώπινης ελευθερίας.

Ο Υπουργός έκλεισε την εκδήλωση με το ζήτημα της διερεύνησης των δυνατοτήτων δημιουργίας αεροδρομίου στη Λευκίμμη ζητώντας από όλους τους φορείς να γίνει ένας ειλικρινής διάλογος.

Όπως είπε «έχει ολοκληρωθεί η εκπόνηση της σχετικής προμελέτης από καθηγητές του Πολυτεχνείου και θα παρουσιαστεί το επόμενο διάστημα στην Κέρκυρα για να ξεκινήσει ευρύς διάλογος μεταξύ των φορέων του νομού για το αν επιθυμούν τη δημιουργία αεροδρομίου στο νότιο συγκρότημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: