Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Γ. Βλάσσης: Το πρόβλημα των συμβασιούχων είναι απο τη Δημαρχία Σαρλή

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στις προγραμματικές αναθέσεις του Δήμου Κερκυραίων οι οποίοι αναμένεται να προσφύγουν στον εισαγγελέα και στον επόπτη εργασίας ζητώντας την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων τους.
Στο μεταξύ, αλληλέγγυο, στον αγώνα των εργαζομένων στις Προγραμματικές Αναθέσεις, δηλώνει το σωματείο εργαζομένων στους ΟΤΑ Κέρκυρας.

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Μ. Βλάσσης “το πρόβλημα υπάρχει από τη δεκαετία του '90 επί δημαρχίας Σαρλή. Κάτι που δείχνει ότι Δήμος προσέλαβε τους ανθρώπους αυτούς χωρίς να έχει τη δυνατότητα να τους πληρώσει”.
Σημείωσε ακόμη ότι, είναι μία παθογένεια του συστήματος που λειτουργεί η Τ.Α. και θα πρέπει να σταματήσει. Θα πρέπει κάθε πρόσληψη να γίνεται μετά από οικονομική μελέτη και πιστοποίηση των οικονομικών υπηρεσιών ότι ο κάθε εργαζόμενος που προσλαμβάνεται, έχει και τις απαιτούμενες πιστώσεις για να πληρωθεί.
Δεν μπορεί να λειτουργεί το σύστημα με την εθελοντική εργασία των εργαζομένων”.
Ο κ. Βλάσσης υποστήριξε ότι θα πρέπει άμεσα να δοθεί μία λύση και να καταβληθούν τα χρήματα στους εργαζομένους αλλά και να υπάρξει μία συνεννόηση του Δήμου με την Κυβέρνηση και συγκεκριμένα την ΠΙΝ ώστε να απορροφηθεί το προσωπικό, το οποίο δεν θα απορροφηθεί από το Δήμο, σε άλλες υπηρεσίες του νομού.
Ανέφερε επίσης ότι θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία με τον Γ.Γ. της ΠΙΝ ώστε με συντονισμένες ενέργειες και έγγραφα να κατοχυρωθούν εκ των προτέρων οι θέσεις των εργαζομένων στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου που ελέγχει το κράτος.
Ο κ. Βλάσσης σημείωσε ακόμη και τα εξής:
“Εμείς ως Σωματείο Εργαζομένων των ΟΤΑ από το 2005 ξεκινήσαμε μία διαδικασία τροποποίησης του καταστατικού του Συλλόγου, έτσι ώστε να τους εντάξουμε στο δυναμικό μας.
Τον Μάιο του 2006 ήμασταν έτοιμοι να εγγράψουμε όλους τους εργαζόμενους των αναπτυξιακών επιχειρήσεων των ΟΤΑ της Κέρκυρας, κάτι που έχει γίνει με εργαζομένους άλλων ΟΤΑ, εκτός από του Δήμου Κερκυραίων.
Οι εργαζόμενοι της αναπτυξιακής του Δ. Κερκυραίων δεν θέλησαν να ενταχθούν στο δυναμικό μας και εμείς το σεβαστήκαμε. Τώρα όμως, δεν μπορώ να πω ότι αν είχαν τότε ενταχθεί στο δυναμικό, ότι τα πράγματα γι' αυτούς θα ήταν καλύτερα. Επαναλαμβάνω πως εξακολουθούν να έχουν την στήριξή μας, κάτι που τους το δείξαμε και την περασμένη Πέμπτη με την στάση εργασίας μας.Τέλος, σε ότι αφορά το πλεόνασμα του προσωπικού του Δήμου που ακούγεται τελευταία, θεωρώ ότι δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι υπάρχει πλεόνασμα αλλά ότι ο Δήμος έχει περισσότερο προσωπικό απ' ότι μπορεί να πληρώσει και αυτό το προσωπικό χαρακτηρίζεται πλεονάζον προσωπικό”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: