Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Αύριο ξανά στο Δ.Σ. Κερκυραίων οι εργαζόμενοι των προγραμματικών


Σε απόγνωση οι των προγραμματικών αναθέσεων του Δήμου Κερκυραίων συνεχίζουν σε καθημερινή βάση τις απεργιακές κινητοποιήσεις, χωρίς να υπάρχει καμία εξέλιξη στο αίτημά τους για καταβολή των δεδουλευμένων.
Σήμερα συγκεντρώθηκαν και πάλι έξω από το Δημαρχείο, ενώ αύριο αναμένεται να παραβρεθούν και πάλι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Δ. Γκερέκος σε δηλώσεις του, επανέλαβε ότι θα πρέπει εκτός των υποσχέσεων οι εργαζόμενοι να λάβουν και αυτά που τους οφείλει ο Δήμος.
Ζητάμε την ευαισθητοποίηση των πολιτικών εκπροσώπων του Νομού μας, ακόμα και του Υπουργού και να τραβήξουν ουσιαστικά τα αυτιά της Δημοτικής Αρχής για να πληρώσει τους εργαζόμενούς της.
Είναι ντροπή αυτήν την στιγμή να υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι με δεκάδες κοινωνικές υποχρεώσεις. Είναι όλοι υπεύθυνοι και όλοι οι προηγούμενοι Δήμαρχοι. Είναι συνυπεύθυνοι όλοι τους”.

Ο κ. Γκερέκος ανέφερε ακόμη ότι τη Δευτέρα έγινε συνάντηση με το Δήμαρχο, ο οποίος τους υποσχέθηκε ότι θα πληρωθούν.
“Μέχρι να πληρωθούμε θα μείνουμε εδώ έξω από το Δημαρχείο” τόνισε χαρακτηριστικά.
“Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να υποχωρήσουν. Τουλάχιστον αυτό είναι κάτι που το εκφράζουν και οι ίδιοι, δηλαδή ότι θα συνεχίσουν με την ίδια δυναμική και αποφασιστικότητα διεκδικώντας τα αυτονόητα, δηλαδή τα δεδουλευμένα τους”, τόνισε η πρόεδρος του ΕΚΚ. Σοφία Λίβερη.
Γ. Μάμαλος:
Θα πληρωθούν

Για το όλο θέμα ρωτήθηκε ο αντιδήμαρχος και αναπληρωτής Δήμαρχος Γ. Μάμαλος, ο οποίος απάντησε ότι “δεν υπάρχει περίπτωση κανένας εργαζόμενος να μείνει απλήρωτος”. ενώ στάθηκε στην πρόσφατη εξαγγελία του κ. Μικάλεφ, ότι ο Δήμος θα προχωρήσει στην λήψη δανείου για να πληρωθούν όλοι.
Γεγονός είναι ότι υπάρχει μία καθυστέρηση στην πληρωμή τους.
Αυτό είναι κάτι δυσάρεστο μιας και είναι άνθρωποι με ανάγκες όπως όλοι μας, όμως θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όλοι τους θα πληρωθούν”
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: