Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Ανάθεση σύμβασης από τη Ν.Α. για το κλειστό προπονητήριο του Κ.Γ.Σ.

Η σύμβαση για την ανάθεση εκπόνησης της μελέτης Γεωλογικής Καταλληλότητας και Προελέγχου Στρατηγικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης καθώς και αξιολόγησης του έργου «Έγκριση Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου στην θέση Αλυκές του Δήμου Κερκυραίων» υπογράφηκε την περασμένη Παρασκευή 10 Απριλίου 2009 από το Νομάρχη Κέρκυρας Στέφανο Πουλημένο και την ανάδοχο μελετήτρια Σπυριδούλα Μουζακίτη, Γεωλόγο – Περιβαλλοντολόγο.

Η μελέτη, εκπονείται μετά από υπόδειξη της Διεύθυνσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Υ.Π.Ε.Χ.Ω.Δ.Ε., προκειμένου να εγκριθεί Τοπικό Ρυμοτομικό Σχέδιο και να καθοριστούν οι όροι δόμησης, σε οικόπεδο έκτασης 23 περίπου στρεμμάτων στη θέση Αλυκές του Δήμου Κερκυραίων, το οποίο έχει παραχωρηθεί κατά χρήση στον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογο.

Έτσι, θα δημιουργηθούν οι αναγκαίες πολεοδομικές προϋποθέσεις για την ανέγερση Κλειστού Προπονητηρίου στίβου και αθλοπαιδιών του Κ.Γ.Σ που θα ξεπερνά σε έκταση τα 3.000 τ.μ.

Σημειώνεται ότι η μελέτη κατασκευής του έργου είναι καθ’ όλα ολοκληρωμένη και η Νομαρχία επιδιώκει να τύχει θετικής απάντησης το αίτημα προς το αρμόδιο Υπουργείο για χρηματοδότηση κατασκευής του Κλειστού Προπονητηρίου.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι μετά από τη σύσκεψη – συνάντηση του Νομάρχη με το Δ.Σ. του Κ.Γ.Σ. στις 8 Ιουλίου 2008, είχε προταθεί ως εφικτή λύση η τμηματική κατασκευή του έργου, αρχής γενομένης από το Κλειστό Προπονητήριο ενώ συμφωνήθηκε ο προγραμματισμός για κατασκευή ενός γηπέδου Κρίκετ καθώς και άλλων υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων να προωθηθεί σε επόμενη φάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: