Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Νέο κάλεσμα σε Ξενοδόχους για την υπογραφή τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας


Νέο κάλεσμα προς τους Ξενοδόχους της Κέρκυρας απηύθυνε χθες ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας με στόχο την υπογραφή της νέας τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η επιστολή των ξενοδοχοϋπαλλήλων προς τους Ξενοδόχους: «έχει περάσει ένας και πλέον μήνας από την συνάντηση (24/3/2009) που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας και την Ένωση Ξενοδόχων, με θέμα την υπογραφή τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Μέσα σ' αυτό το χρονικό διάστημα δόθηκε η δυνατότητα να ενημερωθεί η κερκυραϊκή κοινωνία για την ανάγκη υπογραφής της σύμβασης ως απαραίτητο μέτρο στήριξης των ξενοδοχοϋπαλλήλων, αλλά και γενικότερα της τοπικής οικονομίας, ιδιαίτερα σ' αυτή την χρονική περίοδο.

Παράλληλα η αυξημένη προσέλευση επισκεπτών τις ημέρες του Πάσχα απέδειξε ότι το κλίμα κινδυνολογίας που είχε δημιουργηθεί απ' τους ξενοδόχους ήταν υπερβολικό και αβάσιμο.

Η πλειοψηφία του κερκυραϊκού λαού τοποθετήθηκε θετικά στα αιτήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων μέσα απ' τις θεσμικές της έκφρασης αλλά και μέσα απ' την ίδια την έκφραση της τοπικής κοινής γνώμης.

Η απαίτηση αυτή του κερκυραϊκού λαού οδήγησε το ανώτερο θεσμικό πολιτικό όργανο στο νομό το Ν.Σ να υιοθετήσει, μέσα από ψήφισμα του( 22/4/2009), τα αιτήματα του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων που αποτελούν και βάση της προτεινόμενης τοπικής συλλογικής σύμβασης .

Το Ν.Σ. ώριμα κατέληξε σ' αυτή την απόφαση μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση (5 ώρες ) ,που δόθηκε η δυνατότητα έκφρασης λόγου σε όλους τους τουριστικούς φορείς καθώς και στους βουλευτές του νομού.

Στην συνεδρίαση αυτή σας δόθηκε η δυνατότητα εκτός των άλλων να καταθέσετε όπως και το κάνατε τις απόψεις σας.

Μετά από τις νέες αυτές εξελίξεις επανερχόμαστε στην πρόταση μας και σας καλούμε σε νέα συνάντηση την Τρίτη 5 Μαΐου και ώρα 10:00 π.μ. στα γραφεία του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, (Σαμάρα 6) νηστεύοντας ότι αυτή την φορά θα έχετε πιο υπεύθυνη στάση και λαμβάνοντας υπ' όψιν την κερκυραϊκή κοινωνία θα επανεξετάσετε την πρόταση του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και θα απομακρυνθείτε απ την αρχική αδιάλλακτη στάση σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: