Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Πόλος έλξης για μια ακόμη χρονιά το Κερκυραικό Πάσχα-Στα περσινά επίπεδα η κίνηση


Παρά την οικονομική κρίση και τα αρνητικά δημοσιεύματα στον αθηναϊκό τύπο το τελευταίο διάστημα και αυτό το Πάσχα η Κέρκυρα επιβεβαίωσε τον χαρακτηρισμό της ως o δημοφιλέστερος προορισμός στη χώρα μας.
Τα στοιχεία από αεροδρόμιο και λιμάνι, πιστοποιούν ότι το νησί “άντεξε”, καθώς οι απώλειες ήταν ήσσονος σημασίας.
Από χθές ξεκίνησε και θα συνεχιστεί καθ΄όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, η επιστροφή των χιλιάδων επισκεπτών, που είχαν την ευκαιρία να βιώσουν τη μοναδικότητα του κερκυραϊκού Πάσχα.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον καταγράφεται στον μεγάλο αριθμό επισκεπτών από τη Βόρειο Ελλάδα, γεγονός που δικαιώνει τις προσπάθειες της Ν.Α. στη διαφήμιση της Κέρκυρας ως πασχαλινού ταξιδιωτικού προορισμού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η το κερκυραικό Πάσχα έτυχε ευρείας προβολής από πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ.
Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ είχε απευθείας συνδέσεις με την Κέρκυρα τη Μεγ. Εβδομάδα. Ο Νομάρχης Στεφ. Πουλημένος παραχώρησε συνεντεύξεις στον ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό ΝΤV, καθώς και σε Μega, Alpha.
Λιμάνι
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο κεντρικός λιμενάρχης Γ. Κοντόπουλος από τη Μ.Δευτέρα έως και το Μεγ. Σάββατο αφίχθησαν στο νησί μας 37.047 επισκέπτες έναντι 37751 πέρυσι. Η συγκεκριμένη απώλεια ωστόσο σχετίζεται με τη γραμμή της Πάτρας (2250 επιβάτες έναντι 2950 πέρυσι).
Περίπου στα περσινά επίπεδα οι αφίξεις ΙΧ. (9292 έναντι) 9601) και Λεωφορείων (240 έναντι 222).
Μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα είχαν πάρει το δρόμο της επιστροφής 18.872 επισκέπτες και 4.148 Ι.Χ.
Σχετικά με τις καταγγελίες ότι ο χρόνος αναμονής στην Ηγουμενίτσα ήταν μεγάλος και τη Μεγάλη Πέμπτη σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων, ο κ. Κοντόπουλος υποστήριξε ότι το ότι έγινε το καλύτερο δυνατό, ότι χρησιμοποιήθηκε ακόμη και ένα πλοίο της ΑΝΕΚ της γραμμής προς Ιταλία, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας σε ορισμένα δρομολόγια υπήρχαν ακόμα και άδειες θέσεις.
Αεροδρόμιο
Πτώση κατά 300 περίπου επιβάτες αλλά και 3 πτήσεις λιγότερες κατέγραψαν οι αφίξεις εσωτερικού στο διεθνές αεροδρόμιο Ι. Καποδίστριας, από Μ. Πέμπτη έως και τη Δευτέρα του Πάσχα.
Όπως ανέφερε ο αερολιμενάρχης Τ. Αλέξης, φέτος είχαμε 35 πτήσεις και 3.048 επιβάτες, ενώ το 2008 αφίχθησαν 38 πτήσεις και 3317 επιβάτες.
Παράλληλα, από την Κύπρο είχαμε 4 πτήσεις κατά την περσινή περίοδο και συνολικά 574 επιβάτες, ενώ φέτος, είχαμε 5 πτήσεις με 466 επιβάτες.
Υπήρξαν τρεις έκτακτες πτήσεις από την Αθήνα, δύο από τη Θεσσαλονίκη και μία από το Ηράκλειο.
Τα ιδιωτικά αεροσκάφη που αφίχθησαν κατά τις ημέρες του Πάσχα ήταν ακριβώς στα ίδια επίπεδα με αυτά του 2008, δηλαδή αφίχθησαν 30 ιδιωτικά αεροσκάφη.
Απέδωσαν τα μέτρα
Αποδοτικά κρίθηκαν και τα κυκλοφοριακά μέτρα, που τέθηκαν σε εφαρμογή. Σε ελέγχους αλκοτέστ που έγιναν βεβαιώθηκαν κάποιες παραβάσεις οι οποίες δεν ήταν σημαντικές, ενώ σύμφωνα με τα στατιστικά, ασήμαντα θεωρούνται και κάποια μικροατυχήματα τα οποία σημειώθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: