Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Aνέστειλε τις κινητοποιήσεις η ΕΝΑΕ


Την αναστολή των κινητοποιήσεών της αποφάσισε σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο αργά το απόγευμα της Τρίτης η ΕΝΑΕ, μετά τη συνάντηση που είχε με τους υπουργούς Οικονομίας και Εσωτερικών. Η ΕΝΑΕ είχε προγραμματίσει κλείσιμο των νομαρχιών για την Τετάρτη.

Σύμφωνα με την ΕΝΑΕ, η κυβέρνηση ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό τα αιτήματα των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, για τα οποία είχε αποφασιστεί κλείσιμο των νομαρχιών την Τετάρτη.

«Η ΕΝΑΕ ζήτησε και έλαβε γραπτές εγγυήσεις για την άμεση ικανοποίηση βασικών αιτημάτων της. Στις παρούσες δύσκολες οικονομικά συνθήκες, οι απαντήσεις της κυβέρνησης κινούνται σε θετική κατεύθυνση, ως εκ τούτου αποφασίσαμε την αναστολή της αυριανής κινητοποίησης.

»Πάγια θέση της ΕΝΑΕ είναι η διεκδίκηση λύσεων στα σοβαρά οικονομικά και θεσμικά προβλήματα των Νομαρχιών, προκειμένου οι Ν.Α να λειτουργούν και να προσφέρουν στους πολίτες και στις κοινωνίες. Η ΕΝΑΕ πορεύεται με μοναδικό σκοπό να διαφυλάξει την ενότητα και την πραγματική και ουσιαστική διεκδίκηση των μεγάλων ζητημάτων του χώρου, μακριά από τις μικροκομματικές και παρωχημένες σκοπιμότητες και αντιλήψεις», δήλωσε μετά το πέρας της συνεδρίασης του Δ.Σ ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ, Δημήτρης Δράκος.

Οι νομαρχίες, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Οικονομίας, Γ.Παπαθανασίου θα ενισχυθούν κατά 40 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 20 θα είναι άμεσα καταβλητέα και τα υπόλοιπα 20 θα καταβληθούν μέσα σε ένα μήνα.

Σχετικά με τις οφειλές για τη μεταφορά μαθητών, ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα πληρωθούν άμεσα οι οφειλές που υπάρχουν για το 2007 και ότι ρυθμίζονται οι οφειλές του 2008 και θα καταβληθούν σε τριμηνιαίες δόσεις εντός του 2009.

Για τα τέλη μεταβίβασης αυτοκινήτων ο κ. Παπαθανασίου ανακοίνωσε ότι θα περιοριστούν σε 4 μήνες τα τέλη μεταβίβασης και η απώλεια του εσόδου αυτού θα καλυφτεί πλήρως από το υπουργείο Οικονομίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, με τη σειρά του τόνισε ότι ο νέος Κώδικας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης θα έχει κυρωθεί από τη Βουλή πριν από το Σεπτέμβριο, ενώ δεσμεύτηκε και για την επιτάχυνση των διαδικασιών ολοκλήρωσης των προσλήψεων προσωπικού στις νομαρχίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: