Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Εκθεση των "Γιατρών Χωρίς Σύνορα" στη Σπιανάδα

Συνέντευξη τύπου δόθηκε σήμερα στο Δημαρχείο από το Δημάρχο Κερκυραίων, εκπροσώπους της οργάνωσης « Γιατροί Χωρίς Σύνορα» και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γαρδικιώτη.

Η συνέντευξη δόθηκε με αφορμή τη διοργάνωση έκθεσης με τίτλο « Σε Αποστολή με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» που θα πραγματοποιηθεί στην κάτω πλατεία της πόλης της Κέρκυρας « Σπιανάδα» από 22/04/2009 έως και 25/04/2009.

Σκοπός της έκθεσης, που περιλαμβάνει έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο ο οποίος αναπαριστά έναν καταυλισμό προσφύγων, είναι η μεταφορά στους επισκέπτες της εμπειρίας που βιώνουν καθημερινά οι Εθελοντές Γιατροί, τα διλήμματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν, τα προβλήματα ζωτικής σημασίας για τον εμβολιασμό, την σίτιση, την παροχή νερού και την περίθαλψη των προσφύγων.

Ο Δήμαρχος Κερκυραίων κ. Μικάλεφ, κάλεσε τους Κερκυραίους και κυρίως τους νέους να επισκεφθούν την έκθεση, για να γνωρίσουν και να αποκομίσουν εμπειρίες από το έργο της οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», που σκοπός της είναι η απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε κοινωνικές ομάδες ανθρώπων που χρειάζονται την βοήθεια και στήριξη όλων μας.

Ο κ. Γαρδικιώτης αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Υποθέσεων του Δήμου, επεσήμανε τη σημαντική κοινωνική προσφορά της οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» και ζήτησε από όλους μας τη στήριξη με κάθε τρόπο στο έργο που πραγματοποιεί.

Ο εκπρόσωπος της Οργάνωσης από την πλευρά του, ευχαρίστησε το Δήμο Κερκυραίων για την συνεργασία και την πολύτιμη βοήθεια που παρείχε ώστε να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η έκθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: