Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Την παρουσία πλοίου των ΗΠΑ στο λιμάνι καταγγέλει το ΚΚΕ

Η Ν.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ με ανακοίνωση που εξέδωσε "καταγγέλλει στο λαό και τη νεολαία της Κέρκυρας τον ελλιμενισμό, στο λιμάνι της Κέρκυρας, του αμερικάνικου φορτηγού πλοίου που μεταφέρει πολεμικό υλικό, εξοπλισμό, πυρομαχικά και προμήθειες σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, όπου αναπτύσσουν δράση οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και της ΕΕ".

Οπως ακόμη αναφέρει, "στο πρόσφατο παρελθόν βρίσκονταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Αστακού στηρίζοντας την επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα. Η παρουσία στο λιμάνι της Κέρκυρας έρχεται να επιβεβαιώσει στο ακέραιο τις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις που έχουν γίνει από το ΚΚΕ ότι τα λιμάνια της χώρας χρησιμοποιούνται από τους ιμπεριαλιστές μακελάρηδες για τη στήριξη των διαφόρων μετώπων πολέμου. Με τον τρόπο αυτό τα λιμάνια της χώρας έχουν μετατραπεί σε σταθμούς ανεφοδιασμού πολεμικών μηχανών που σκορπούν τον θάνατο στους λαούς. Η παρουσία αυτή αποτελεί πρόκληση για τα φιλειρηνικά, αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού και της νεολαίας της Κέρκυρας.

"Καλούμε το λαό και τη νεολαία της Κέρκυρας να εντείνει τη δράση και την επαγρύπνηση ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Να δώσει το αγωνιστικό «παρών» στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΙΟΥ στις 7 το βράδυ έξω από την ΝΑΤΟϊκή βάση του Ακτίου απαιτώντας:

* Να ακυρωθούν όλες οι συμφωνίες που έχουν υπογράψει ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που καθιστούν τα ελληνικά λιμάνια πολεμικά ορμητήρια
* Να κλείσουν όλες οι ΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα.
* Να γυρίσουν όλοι οι Έλληνες φαντάροι που βρίσκονται εκτός Ελλάδας και στηρίζουν διάφορες ιμπεριαλιστικές αποστολές", καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: