Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

ΚΚΕ: "Ούτε ένα ευρώ για τη στήριξη του κεφαλαίου"

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Γιούροστατ, η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωση:

«Τα κρατικά ελλείμματα και τα χρέη δεν τα δημιουργούν οι μισθοί και οι συντάξεις πείνας, τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας των ανέργων, οι δραστικές περικοπές στην Υγεία και την Παιδεία. Δεν τα δημιουργούν οι εργαζόμενοι, που παράγουν τον πλούτο και υπερφορολογούνται άμεσα και έμμεσα. Τα δημιουργεί η πολιτική των φοροαπαλλαγών, των κινήτρων για την αύξηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Τα αυξάνουν και τα διογκώνουν οι νέες προκλητικές επιχορηγήσεις δισεκατομμυρίων ευρώ προς όλα τα τμήματα της πλουτοκρατίας στο όνομα της κρίσης, για να προστατευτεί η υψηλή κερδοφορία τους.

Κατά συνέπεια, η αύξηση του δημοσίου ελλείμματος δεν είναι αποτέλεσμα "αστοχίας" ή κακής διαχείρισης, αλλά αποτέλεσμα συνειδητής - ταξικής επιλογής. Συνυπεύθυνοι γι' αυτήν την πολιτική είναι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και η ΕΕ, που με τη συμφωνία όλων και με την καθοδήγησή της αυτή η πολιτική εφαρμόζεται και στην Ελλάδα.

Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι για κανέναν απολύτως λόγο δεν πρέπει να δεχτούν να πληρώσουν ξανά, να υποστούν νέες θυσίες στο όνομα του περιορισμού των ελλειμμάτων.

Με την πάλη και με την ψήφο τους πρέπει να καταδικάσουν την πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Να απορρίψουν τα νέα χειρότερα μέτρα, που θα πάρει είτε ο ένας είτε ο άλλος είναι στην κυβέρνηση σε βάρος του εισοδήματος, των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων, που είναι προαποφασισμένα και ενιαία προωθούνται σε όλες τις χώρες της ΕΕ, είτε έχουν μεγάλα είτε μικρά ελλείμματα.

Επομένως, άλλοι πρέπει να πληρώσουν. Να φορολογηθούν δραστικά τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, να επανέλθει στο 45% ο συντελεστής που μείωσαν οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Να μη δοθεί ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη στήριξη του κεφαλαίου. Με ισχυρό ΚΚΕ, με λαϊκή αντιμονοπωλιακή συμμαχία και αντεπίθεση μπορούμε και να αποκρούσουμε και να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια: