Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Προς κινητοποιήσεις οι Δήμοι για τη μείωση του τέλους παρεπιδημούντων-Δηλώσεις Μικάλεφ

Στο κεντρικό συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ, θα παραστούν την προσεχή Πέμπτη, οι εκπρόσωποι των νησιωτικών-τουριστικών Δήμων προκειμένου να καταθέσουν το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, λόγω της υστέρησης εσόδων από τη μείωση του τέλους παρεπιδημούντων.

Οπως δήλωσε ο Δήμαρχος Κερκυραίων Σωτ. Μικάλεφ οι δήμαρχοι προσανατολίζονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις γιατί θέλουν να λυθεί επιτέλους αυτό το θέμα.

“Η στέρηση εσόδων από το τέλος παρεπιδημούντων μας έχει οδηγήσει στην αδυναμία εξυπηρέτησης των υπηρεσιών μας κυρίως στις τουριστικές περιοχές. Ο Δήμος Κερκυραίων χάνει 1εκ. 600χιλ. ευρώ το χρόνο, ενώ το σύνολο του νομού έχει απωλέσει έσοδα περίπου 5εκ. το χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι στερούμαστε των εσόδων αυτών και προσπαθούμε να βρούμε τρόπους αναπλήρωσης της αδυναμίας ανταπόκρισης των υποχρεώσεων μας” τόνισε ο Δήμαρχος και πρόσθεσε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει διαφανεί καμία απολύτως πρωτοβουλία που θα δώσει λύσεις σε υτό το οικονομικό άνοιγμα.

Για τη σύνδεση

με Σαγιάδα


Οπως υποστήριξε ο Δήμαρχος Κερκυραίων, το θέμα της πορθμειακής σύνδεσης με τη Σαγιάδα, “πρώτη, το έχει ξεκινήσει η δημοτική αρχή και έχει πάρει σχετικές πρωτοβουλίες.

Διαμόρφωσε μάλιστα ένα σχέδιο συνεργασίας με το δήμο Σαγιάδας και με τον δήμαρχο κ. Μάστορα. Προετοίμασε το πλαίσιο για διεκδίκηση από την πολιτεία της δυνατότητας σύνδεσης της Κέρκυρας με την Σαγιάδα”.

Ανέφερε ακόμη ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις για την κατασκευή του οδικού δικτύου που θα συνδέει την Σαγιάδα με την Ηγουμενίτσα είμαστε κοντά στην αξιοποίηση αυτή της γραμμής με μικρότερο κόστος.

“Οι εξελίξεις αυτές είναι σίγουρα θετικές και ευνοούν τις πρωτοβουλίες μας ακόμα περισσότερο. Ο δήμος Κερκυραιών πρώτος προχώρησε και έβαλε τα θεμέλια αυτού του προορισμού Χαιρετίζω την εξέλιξη αυτή που είναι προς όφελος της Κέρκυρας και της Σαγιάδας”.

ΓΙΑ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΕΣ - ΕΣΠΑ

Την πρόσφατη απόφαση του ΓΓ της ΠΙΝ για την ενίσχυση των φιλαρμονικών της Περιφέρειας, χαιρέτησε ο Δήμαρχος Κερκυραίων.

“Συγκινεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η μουσική μας παράδοση βρίσκει μια στήριξη ενός βέβαιου εσόδου. Θα την υποστηρίξω με κάθε δύναμη και τρόπο ως δήμαρχος και θα είμαι κοντά στις φιλαρμονικές και στους πολιτιστικούς φορείς έτσι ώστε τα έσοδα τους να βελτιωθούν. γιατί χρειάζεται επένδυση”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: