Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Κ. Λέσσης: Προχωρούν τα έργα στη Εθν. Αντιστάσεως

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα ανάπλασης της Εθν. Αντίστασης (Εμπορικό Κέντρο). Σύμφωνα με τον αντινομάρχη Κ. Λέσση, εντός του Μαίου θα έχει ολοκληρωθεί το έργο από διασταύρωση Ποταμού μέχρι το “Επίνειο”.
Σημειώνεται ότι ήδη λειτουργεί ο ηλεκτροφωτισμός.
Ο αντινομάρχης, τόνισε ακόμη ότι θα προχωρήσει η διαδικασία εντάξεως νέου υποέργου από Καρνάγια-μέχρι την είσοδο του Νέου Λιμένα.
“Η διεύθυνση Τ.Υ. της Ν.Α. έχει προχωρήσει στην ολοκλήρωση της μελέτης, βρισκόμαστε τώρα σε διαβούλευση με ΟΛΚΕ” τόνισε ο κ. Λέσσης που αναφέρθηκε και σε σύσκεψη που έγινε πρόσφατα στη ΠΙΝ για τη δυνατότητα επιπλέον χρηματοδότηση του τμήματος που δεν έχει ενταχθεί στο πρώτο έργο.
“Θα ‘ναι ένα έργο σύγχρονο που θα αναβαθμίζει την είσοδο της πόλης από τη Β. Κέρκυρα”, τόνισε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα θα ξεκινήσει η διαδικασία επεκτάσεως της επιχωμάτωσης (από τη πλευρά του Επίνειον) προς τη θάλασσα ώστε να διαμορφωθεί το λιμανάκι που χρησιμοποιούν οι ψαράδες.
Αναφερόμενος στις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν στο έργο ο κ. Λέσσης στάθηκε στη διευθέτηση των όμβριων ύδατων , στα έργα υποδομής που αφορούσαν τον ηλεκτροφωτισμό κλπ.
Απομένει ο τελικός τάπητας, στις 4 λωρίδες εκατέρωθεν της νησίδας, που έχει κατασκευαστεί.
Εργα Τρίκλινο
Ο αντινομάρχης αναφέρθηκε και στα έργα που εκτελούνται από Τρία Γεφύρια- Πέλεκα επισημαίνοντας ότι “όταν υπάρχει πρόβλημα με μια εργολαβία, αυτοί που την πληρώνουν είναι οι πολίτες. Ανέφερε ωστόσο ότι με ομόφωνη απόφαση του Ν.Σ. έχει ενταχθεί έργο οικονομικού αντικειμένου, 1,5 εκατ. ευρώ για να ξεπεραστούν τα προβλήματα στο έργο.
Επανέλαβε ότι θα γίνει πεζοδρόμηση, στο μεγαλύτερο μέρος του έργου, αποχετευτικό στο Κομπίτσι (που δεν προβλεπόταν). Η ένταξη του έργου, θα έχει γίνει έως το Μάιο.
“Υπάρχει δεδομένη ταλαιπωρία ωστόσο έγιναν πολλά έργα από διάφορες εμπλεκόμενες υπηρεσίες” έκλεισε τις δηλώσεις του ο κ. Λέσσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: