Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Εκπληξη Δεσύλλα για αναφορές Γκερέκου

Την έκπληξη του για την ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Άντζελα Γκερέκου, με θέμα το Πεζοδρόμιο της Γαρίτσας εξέφρασε ο Διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΚΕ Αλέκος Δεσύλλας.

Να υπενθυμίσουμε ότι η κ. Γκερέκου στην ερώτηση της κάνει λόγο για παρεμβάσεις στο πεζοδρόμιο με πολλές κακοτεχνίες χωρίς να προχωρήσει η αποκατάσταση των ζημιών των τειχών από την πλευρά της θάλασσας. Σύμφωνα με τον κ. Δεσύλλα ο ίδιος είχε ζητήσει από την κ. Γκερέκου πριν από καιρό να την ενημερώσει για το έργο της παραλιακής της Γαρίτσας κάτι το οποίο δεν έγινε.

Όπως είπε « Στην ερώτησή της υπάρχουν ανακρίβειες και αυτό είναι που με στεναχωρεί ιδιαίτερα. Δεν μπορούμε ως ΟΛΚΕ να υπεισέλθουμε σε πολιτικές σκοπιμότητες που ενδεχομένως να υπάρχουν, όμως θα περιμέναμε μια ενίσχυση από τους βουλευτές μας. Σε ότι αφορά το θέμα με τις πλάκες τις οποίες ισχυρίζεται η κ. Γκερέκου ότι αντικαταστήσαμε με άλλες κατώτερης ποιότητας, κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί. Εμείς όλο αυτό το διάστημα, τις πλάκες τις οποίες αφαιρούσαμε, τις τοποθετούσαμε στην άκρη και στην συνέχεια τις επανατοποθετήσαμε.

Αυτό που πιθανότατα δεν γνωρίζει η κ. Γκερέκου, είναι πως εδώ και πολλά χρόνια, παλιότερες παρεμβάσεις στο πεζοδρόμιο της Γαρίτσας, οδήγησαν στην αντικατάσταση των πλακών με άλλες αμφιβόλου ποιότητας.

Εμείς πάντως σε καμία περίπτωση δεν αντικαταστήσαμε τις πλάκες με άλλες κατώτερης ποιότητας. Τοποθετήσαμε ξανά τις ίδιες.

Πιθανότατα η κ. Γκερέκου να μην έχει περάσει από το πεζοδρόμιο και δεν έχει σωστή πληροφόρηση. Σε ότι αφορά την τοποθέτηση ραμπών για τα ΑμεΑ, δεν μπορούσαν να γίνουν γιατί δεν είχαμε την σχετική έγκριση.

Οι επεμβάσεις θα πρέπει να γίνονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές και να υπάρχει και ανταπόκριση και από την απέναντι πλευρά του δρόμου, η οποία πλευρά, δεν είναι δικής μας ευθύνης. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, έχουμε υπόψη μας το θέμα για τα ΑμεΑ και έχω δώσει εντολή στον μελετητή να συμπεριλάβει την συγκεκριμένη αλλαγή στην μελέτη η οποία στην συνέχεια θα πρέπει να περάσει ξανά από το ΚΑΣ».

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

κε ΔΕΣΥΛΛΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΝ ΟΛΚΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ ΚΕΡΚΥΡΑΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΝΕΙΑΖΕΙ ΜΟΝΟ Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΜΠΩΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΣ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ...ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΑΡΚΕΤΗ ΖΗΜΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ...