Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Σύλληψη επιχειρηματία για χρέη στο ΤΕΒΕ- Κινητοποίηση αύριο από την ΟΕΒΕΚ

Σε κινητοποίηση έξω απο τα γραφεία του ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ), καλεί τους επαγγελματίες αύριο το πρωί η ΟΕΒΕΚ με αφορμή τη σύλληψη και φυλάκιση κερκυραίου επαγγελματία για οφειλές προς το ΤΕΒΕ.
Ειδικόυτερα, το Δ.Σ. της Ο.Ε.Β.Ε.Κ. που συνεδρίασε έκτακτα στις 25 Απριλίου αποφάσισε τα εξής:
1. Να βοηθήσει ώστε να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό για την εξόφληση της ποινής και των λοιπών δικαστικών εξόδων του Κερκυραίου συναδέλφου, εφόσον δεν εξευρεθούν από τον ίδιο, που αποδεδειγμένα βρίσκεται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.
2. Να συντάξει επιστολή διαμαρτυρίας προς τα Υπουργεία Απασχόλησης και Δικαιοσύνης, την ΓΣΕΒΕΕ, τον επιμελητήριο της Κέρκυρας και τα ΜΜΕ.
3. Να προχωρήσει σε σειρά ενεργειών για την ευαισθητοποίηση τόσο των αρμοδίων φορέων της ελληνικής πολιτείας των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων των εμπόρων - επαγγελματιών της Ελλάδας, αλλά και την ευαισθητοποίηση όλων των επαγγελματιών της Κέρκυρας αλλά και της τοπικής κοινωνίας ώστε να δοθεί τέλος στην απαράδεκτη και άδικη συμπεριφορά του ελληνικού κράτους προς τους μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους της χώρας.
4. Να ζητήσει συνάντηση για το θέμα αυτό με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κύριο Νίκο Δένδια.
5. Να προχωρήσει σε συμβολική κατάληψη για μία ώρα των γραφείων του ΟΑΕΕ στην Κέρκυρα την Τετάρτη 29 Απριλίου και ώρα 9 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: