Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

"Ανάσα" στον τουρισμό από τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων

Μέσα στο γενικότερο κλίμα ανησυχίας για την φετινή πορεία του τουρισμού, “αχτίδα φωτός”, έρχεται από το λιμάνι καθώς,ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα νέα για την κίνηση των κρουαζιεροπλοίων ,μέσα στο Μάιο.

Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο από την Παρασκευή 1 Μαΐου και κάθε μέρα, προβλέπεται σε καθημερινή βάση τουλάχιστον μία κρουαζιέρα. Σε αρκετές περιπτώσεις προβλέπονται έως και τρεις κρουαζιέρες με πλοία των οποίων η χωρητικότητα ξεπερνά τους 2.000 επιβάτες.

Μόνο για τον Μάιο, προβλέπονται 51 κρουαζιέρες ενώ σύμφωνα με την χωρητικότητα των συγκεκριμένων κρουαζιεροπλοίων, το Λιμάνι αναμένεται να φιλοξενήσει έως και 75.000 επισκέπτες.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των κρουαζιεροπλοίων που έχουν προγραμματίσει κρουαζιέρα για τον ερχόμενο μήνα, βρίσκονται το “Crown Princes” χωρητικότητας 3.080 επιβατών, το “MSC Musica” χωρητικότητας 2.500 επιβατών, το “Arcadia”, χωρητικότητας 2.400 επιβατών, το “Costa Victoria” χωρητικότητας 1.900 επιβατών, καθώς και το “Grand Mistral” χωρητικότητας 1.200 επιβατών.

Ο Αλ. Δεσύλλας

Οι κρουαζιέρες έχουν ήδη ξεκινήσει από τις αρχές Απριλίου και συνεχίζεται ανοδικά η ροή των κρουαζιεροπλοίων, ανέφερε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΚΕ Αλ. Δεσύλλας.

‘Τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας προς το παρόν, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και πιστεύω ότι και αυτή η χρονιά, θα είναι αρκετά επιτυχημένη.

Την τελευταία 5ετία και κάθε χρόνο, οι κρουαζιέρες στην Κέρκυρα παρουσιάζουν σημαντικές αυξήσεις και επειδή προβλέπουμε ότι αυτή η κίνηση θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, προχωρούμε σε έργα ανάπτυξης του λιμανιού’.

Σύμφωνα με τον κ. Δεσύλλα,προχωρά, το έργο της επέκτασης της προβλήτας των κρουαζιεροπλοίων, με στόχο να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό για να ανταποκριθεί το λιμάνι στις αυξημένες ανάγκες.

Η υποθαλάσσια υποδομή του μεγαλύτερου έργου της προβλήτας έχει κατασκευαστεί και αναμένεται και το πλωτό μέσο το οποίο θα αρχίσει να κατασκευάζει και το υπόλοιπο κομμάτι.

“Ήδη οι μεγαλύτερες εταιρίες που έρχονται στην Κέρκυρα, όπως η Costa, η MSC και η Caribbean, από το χρόνου προγραμματίζουν μεγάλη αύξηση των δρομολογίων τους, σε σχέση με φέτος και σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Πέρυσι για λίγο δεν καταφέραμε να αγγίξουμε τους 500.000 επισκέπτες μέσω των κρουαζιεροπλοίων. Για φέτος τα στοιχεία είναι εν
θαρρυντικά. Όμως καλό θα είναι να είμαστε λιγάκι προσγειωμένοι και συγκρατημένοι”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: