Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Δυναμική παρέμβαση του Σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων για την ασφάλιση εργαζομένων

Mε παρέμβαση του Σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων κατέστη τελικά δυνατή η ασφάλιση εργαζομένων από τη διοίκηση σε ξενοδοχείο του νησιού.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Στ. Πελάη, πρόκειται για το
ξενοδοχείο "Γιαλισκάρι" όπου δεν επετράπη η είσοδος σε εργαζόμενους που δεν ήταν ασφαλισμένοι.
Όπως ανέφερε, οι εκπρόσωποι της εταιρίας με άμεσες ενέργειες ασφάλισαν επί τόπου όλο το προσωπικό.
"Τέτοιες ενέργειες έχουν γίνει και τις προηγούμενες μέρες σε άλλες επιχειρήσεις όπως και θα ακολουθήσουν.
Δε θα σταματήσουμε τις δυναμικές μας ενέργειες σε όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες οι οποίες δεν έχουν ασφαλίσει το προσωπικό τους.
Δεν πρόκειται να δεχτούμε από καμία ξενοδοχειακή επιχείρηση δικαιολογίες ότι αμαυρώνουμε την εικόνα της Κέρκυρας με τις κινητοποιήσεις μας. Ας φροντίσουν οι επιχειρήσεις να είναι σωστές απέναντι στους εργαζόμενούς τους".

Οι δράσεις του Δ.Σ.
Ο κ. Πελάης ανέφερε ακόμη ότι τις τελευταίες μέρες διεξήχθησαν δύο μαζικές έκτακτες συνελεύσεις μία στην Λευκίμμη και μία στους Καρουσάδες, όπου και εγκρίθηκε η στάση και η γραμμή του συνδέσμου σε ότι αφορά την Συλλογική Σύμβαση. Αποφασίστηκε με αγωνιστικές κινητοποιήσεις να υπάρξει συνέχεια για την υπογραφή της.
Την Μ. Πέμπτη θα γίνει σύσκεψη στην Μέση Κέρκυρα στις Μπενίτσες και στην συνέχεια θα ακολουθήσουν και άλλες, προκειμένου να οργανωθεί καλύτερα ο Σύνδεσμος, γύρω από τα προβλήματα που τον απασχολούν.
Τέλος, την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε η περιφερειακή σύσκεψη στην Ηγουμενίτσα όλων των Σωματείων και των Σωματειακών Επιτροπών της Β-Δ Ελλάδος, με στόχο τον συντονισμό όλης της Β-Δ Ελλάδος “για τη δύσκολη σεζόν που έρχεται και για τον κλάδο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: