Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Συνάντηση Ν. Δένδια με Ρόβλια-Νιώτη

Ο Yπουργός Δικαιοσύνης κ. Νικόλαος Δένδιας συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, με τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ. κ. Ντίνο Ρόβλια και Γρηγόρη Νιώτη, ύστερα από αίτημά τους.

Κατά τη συνάντηση, οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κοινοποίησαν στον Υπουργό Δικαιοσύνης την επιστολή, την οποία επέδωσαν στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δ. Σιούφα, με την οποία ζητείται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διαβιβασθούν άμεσα στo Κοινοβούλιο τα στοιχεία υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα.

Μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε:

«Η επιστολή η οποία μου δόθηκε είναι στην πραγματικότητα μια έμμεση πρόσκληση – λέω έμμεση γιατί είναι κοινοποιούμενη σε εμένα – να παρέμβω στο έργο της Δικαιοσύνης. Είναι κατά συνέπεια κατάφορα αντισυνταγματική η επιστολή και πρόδηλα παράνομη η ενέργεια την οποία μου ζητάει το ΠΑΣΟΚ. Το αντιλαμβάνεται άλλωστε και το ίδιο και για αυτό μου κοινοποιεί και δεν μου αποστέλλει την επιστολή.

Θέλω να πω κάτι ακόμα: κάνω έκκληση σε όλους να αφήσουν την Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της, ιδίως το ΠΑΣΟΚ. Ο θόρυβος τον οποίο δημιουργεί είναι προφανώς προσπάθεια επηρεασμού της Δικαιοσύνης. Πρέπει και οφείλει να αλλάξει πορεία».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Κύριε υπουργέ, ασκείται σήμερα κριτική από μέρος του Τύπου, σχετικά με τις προθεσμίες που πήραν οι κατηγορούμενοι της Siemens, όλοι την ίδια ημέρα, στις 12 Μαΐου. Υπάρχουν διάφορες υπόνοιες για το αν θα μπορέσουν όλοι μαζί να απολογηθούν ή αν θα πάει παρακάτω αυτή η διαδικασία».

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ:
«Είναι δυνατόν ποτέ ο Υπουργός Δικαιοσύνης να σχολιάσει ενέργειες της Δικαιοσύνης επί της ουσίας; Αν είναι δυνατόν…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: