Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Η υπερβολική προβολή της Κέρκυρας προκάλεσε αυξήσεις στις τιμές λέει η Επιστημονική Εταιρεία Τουρισμού

Την άποψη ότι “υπήρξε ιδιαίτερη προβολή της Κέρκυρας για την περίοδο του Πάσχα (κυρίως από την ΠΙΝ) γεγονός που δημιούργησε πρόβλημα στην αγορά, αφού η υψηλή ζήτηση οδήγησε σε αύξηση των τιμών αρκετών ξενοδοχείων”, εξέφρασε ο πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Τουρισμού Κ. Τσουμάνης.
Όπως εκτίμησε, ο τόπος μας δεν χρειαζόταν ώθηση για το Πάσχα, (ως παραδοσιακός προορισμός), αλλά για την περίοδο μετά τις γιορτές, που ξεκινά η τουριστική περίοδος.
“Η κίνηση αυτή θα μας γυρίσει μπούμεραγκ και αποτελεί αρνητική διαφήμιση για την Κέρκυρα” τόνισε χαρακτηριστικά..
Για τη ώρα δε μπορεί να γίνει σύγκριση για τις κρατήσεις σε σχέση με περσινή πασχαλινή περίοδο αφού όπως είπε, ορισμένες τουριστικές μονάδες, δεν θα ανοίξουν.
“Δεν είμαστε ακριβοί”
Ερωτηθείς για το τι μέλλει γενέσθαι μετά το Πάσχα, ο κ. Τσουμάνης διαφώνησε με όσα ι ειπωθεί από αθηναικά ΜΜΕ ότι η Κέρκυρα είναι ένας ακριβός τουριστικός προορισμός.
“Είμαστε αρκετά φθηνοί ιδίως την περίοδο Μάιο - Ιούνιο και Σεπτέμβριο - Οκτώβριο. Πρέπει να κάνουμε μια συντονισμένη καμπάνια που να απευθύνεται σε Έλληνες τονίζοντας τις χαμηλές τιμές και την υψηλή διαθεσιμότητα κρεβατιών. Οι κρατήσεις για το καλοκαίρι είναι σε εξέλιξη, υπάρχουν μεγάλες προσφορές από γνωστούς τουριστικούς πράκτορες τόσο για την Ελλάδα αλλά και για τις ανταγωνιστικές περιοχές”.
Επεσήμανε ακόμη ότι αυτό που θα καθορίσει την πληρότητα είναι το last minute booking, οι κρατήσεις δηλαδή της τελευταίας στιγμής που θα ξεκινήσουν από τον Ιούνιο.
Τριήμερες κρατήσεις
Σύμφωνα με τον γενικό έφορο της ΗΑΤΤΑ Βασ. Κοντό για την Μ. Εβδομάδα βάση στοιχείων που έχει προκύπτει ότι το 60% των κρατήσεων είναι για τρεις μέρες.
“Αυτό είναι ένα πρόβλημα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε.
Φαίνεται ότι ο κόσμος έχει τη δυνατότητα για διακοπές μικρής διάρκειας”.
“Ανάσα” για τον τουρισμό αναμένεται να δώσουν και πάλι οι κρουαζιέρες οι οποίες εντατικοποιούνται μετά το Πάσχα.
Ο κ. Κοντός ανέφερε ακόμη ότι λόγω και της Εγνατίας Οδού, εκτός των επισκεπτών από τη Βόρειο Ελλάδα υπάρχουν και οι νέοι πελάτες από της πρώην ανατολικές χώρες οι οποίοι επιλέγουν την Κέρκυρα για τις διακοπές τους.
“Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε από αυτές τις αγορές πολύ μεγάλη κίνηση στα επόμενα 5 χρόνια”.
Ιδιαιτερη προσοχή θα πρέπει ωστόσο να δοθεί στο ζήτημα της μεταφοράς επισκεπτών από την Ηγουμενίτσα, αφού πισωγυρίσματα με παντόφλες, θα αποτελέσουν σίγουρα μια αρνητική εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: