Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Επτανήσιο για το ευρωψηφοδέλτιο προτείνει ο Γ. Καλούδης

Ο Γιώργος Καλούδης έστειλε στον Πρόεδρο και στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. την εξής πολιτική πρόταση για τη συμμετοχή Επτανήσιου σε εκλόγιμη θέση στο Ευρωψηφοδέλτιο ΠΑ.ΣΟ.Κ.:

" Τα Επτάνησα, με πρώτη ιστορική καταγραφή το αθάνατο και αιώνια παγκόσμια διδακτικό έπος της Οδύσσειας, υπήρξαν ένας εμπορικός-θαλάσσιος δρόμος, μία γέφυρα μεταξύ της Δύσης και της Ανατολής, με τα αντίστοιχα προοδευτικά πολιτικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά και την ανοιχτή σκέψη που προϋποθέτει η άνθηση της ναυτιλίας και του εμπορίου.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είχε ανέκαθεν περιφερειακή αντίληψη για τη συγκρότηση του κράτους και του κόμματος, παρά το γεγονός ότι πολλές φορές κυριάρχησαν αθηνοκεντρικές επιλογές και βυζαντινά παρασκήνια για τους πολιτικούς εκπροσώπους των περιφερειών, αντί για δημοκρατικές διαδικασίες.

Ενόψη των ευρωεκλογών το ΠΑ.ΣΟ.Κ ΟΦΕΊΛΕΙ να δείξει την περιφερειακή του και τη δημοκρατική του συγκρότηση.

Το ευρωψηφοδέλτιο δεν μπορεί να είναι ένα σύνολο προσώπων-εκπροσώπων του κομματικού κατεστημένου της Αθήνας.

Οι περιφέρειες της επικράτειας πρέπει να εκπροσωπούνται στο ευρωψηφοδέλτιο, τα Επτάνησα πρέπει να εκπροσωπούνται.

Θεωρώ, όπως τόνισα πριν από ένα μήνα στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα με τον Τηλέμαχο Χυτήρη, ότι πρέπει και το πολιτικό στίγμα του Προέδρου να δοθεί επιλέγοντας τους πρώτους εκλεγόμενους αλλά και ο δημοκρατικός χαραχτήρας του ΠΑΣΟΚ να επιβεβαιωθεί ώστε οι δεύτεροι μισοί εκλεγόμενοι να προέλθουν από ανοιχτές εκλογές, ανά τις Περιφέρειες, όπως έγινε και με την εκλογή Προέδρου. Αυτό θα δώσει αέρα και αυτοπεποίθηση στα μέλη και τους φίλους ότι το κόμμα των πολιτών δεν είναι δύο λέξεις κενές περιεχομένου, άνευ αξίας αλλά καθημερινή πολιτική πρακτική.

Εάν δεν γίνουν εκλογές, τότε προτείνω να συμμετέχει Επτανήσιος στο ευρωψηφοδέλτιο που να συγκεντρώνει τα εξής πολιτικά χαρακτηριστικά:

Αναγνωρισιμότητα στα Επτάνησα.

Πολιτική συγκρότηση.

Πολιτική δράση-παρουσία.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΉ ΑΝΤΙΛΗΨΗ.

Προσφορά στα Επτάνησα.

Προσφορά στο ΠΑΣΟΚ.

Με βάση τις σκέψεις αυτές προτείνω να συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο, σε εκλόγιμη θέση, ένας από τους εξής Επτανήσιους, που συγκεντρώνει τα παραπάνω ποιοτικά πολιτικά χαρακτηριστικά:

* Μαργέλης Σπύρος, πολιτικός μηχανικός, πρ. Δήμαρχος Λευκαδίων και πρώην Νομάρχης Λευκάδας.



* Παπαδάτος Γιάννης, καθηγητής ψυχιατρικής, πρώην Υπεύθυνος Διαφώτισης ΠΑΣΟΚ, πρώην βουλευτής Ζακύνθου.



* Σπαθής Στέλιος, οικονομολόγος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου(και της Κεντρικής Επιτροπής) του ΠΑΣΟΚ, πρ υποψ. Βουλευτής Κεφαλλονιάς και Ιθάκης".

1 σχόλιο:

ΛΕΥΚΑΔΙΤΗΣ είπε...

ΠΡΙΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΟΥ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΡΩΤΟΥΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΜΑΘΕΤΕ ΠΑΝΤΩΣ ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΑΥΡΙΣΤΗΚΕ ΔΙΣ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΘΝ. ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ ΘΑ ΤΡΙΤΩΣΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΤΟΝ ΕΝ ΛΟΓΩ (ΠΟΥ ΣΥΣΤΗΝΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ!!!)