Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ Η ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

"Πριν λίγες μέρες η Αντιδήμαρχος Κερκυραίων κα Τόμπρου, κάλεσε εκπροσώπους των τριών οικολογικών φορέων του νησιού προκειμένου να τους ενημερώσει για την πρόθεση του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας να κόψει (με την βοήθεια των συνεργείων του Δήμου Κερκυραίων) τα δένδρα που βρίσκονται στην εξωτερική πλευρά του νέου λιμανιού καθώς έχουν καταστρέψει τμήμα του πεζοδρομίου και αποτελούν εμπόδιο για την διάβαση των πεζών.

Οι εκπρόσωποι και των τριών φορέων επεσήμαναν το γεγονός ότι το 2004 είχε ζητηθεί εκ νέου η σύμφωνη γνώμη τους για την κοπή δένδρων στο λιμάνι. Τότε τους είχε δοθεί ρητά η υπόσχεση ότι μετά την κοπή θα πραγματοποιηθεί δενδροφύτευση στην εσωτερική πλευρά του λιμανιού. Δυστυχώς, έχουν περάσει περίπου τέσσερα χρόνια και ακόμη η δενδροφύτευση δεν έχει υλοποιηθεί!. Μεγάλο μέρος του νέου λιμανιού είναι απλά και μόνο «τσιμέντο» χωρίς τους απαραίτητους χώρους πράσινου και σκίασης.

Λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία του παρελθόντος και τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα, οι εκπρόσωποι των τριών φορέων πρότειναν:

1. Την εκ των προτέρων δενδροφύτευση του εσωτερικού χώρου του λιμανιού με δένδρα μεγάλα και κατάλληλα για την συγκεκριμένη χρήση.

2. Μετά την δενδροφύτευση να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των φορέων προκειμένου να συζητηθεί η αποκατάσταση του εξωτερικού χώρου του λιμανιού με κριτήρια την προστασία των πεζών, των εγκαταστάσεων και την καλαισθησία του χώρου επέμβασης.



Κέρκυρα 29/4/2009



Οι εκπρόσωποι των φορέων



ΛΕΣΧΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ



ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: