Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Θετική εξέλιξη στο ΥΠΕΧΩΔΕ για την οδική σύνδεση Σαγιάδας-Ηγουμενίτσας

Θετικές οι εξελίξεις αναφορικά με την ολοκλήρωση της οριστικής μελέτης του έργου, οδικής σύνδεσης Σαγιάδα-Ηγουμενίτσα, καθώς η σχετική πρόταση εγκρίθηκε στη χθεσινή σύσκεψη στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Ικανοποίηση εξέφρασε ο Νομάρχης Στεφ. Πουλημένος, καθώς το θέμα σχετίζεται και με το αίτημα που είχε καταθέσει πρόσφατα στο υφυπ. Οικονομικών Αντ. Μπέζα για την πορθμειακή σύνδεση Κέρκυρας-Σαγιάδας.
Το έργο εντάσσεται στη διακλάδωση της Ιόνιας Οδού και θα συνδέει τη Θεσπρωτία με την νότια Αλβανία.
“Με την ολοκλήρωση της οριστικής μελέτης θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και με αυτήν την εξέλιξη, θα ανοίξουν οι προοπτικές για να λειτουργήσει η νέα πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας - Σαγιάδας που θα επιτρέψει να μειωθεί ο χρόνος μετάβασης από τις απέναντι Ηπειρωτικές ακτές στο νησί μας στο μισό χρόνο απ' ότι χρειάζεται σήμερα.
Παράλληλα, με τον νέο δρόμο Σαγιάδας - Ηγουμενίτσας, ο χρόνος μετάβασης από το ένα μέρος στο άλλο θα μειωθεί στα 7 περίπου λεπτά κάτι που θα σημαίνει ότι θα υπάρξει επανάσταση στα δεδομένα της λειτουργίας της πορθμειακής γραμμής”
.
Σε ερώτηση για το αν η μελέτη αναφέρεται μόνο για το οδικό δίκτυο ή και για το λιμάνι της Σαγιάδας μαζί, δηλαδή για το αν προγραμματίζονται έργα εκβάθυνσης του λιμανιού, ο κ. Πουλημένος σημείωσε:
"Σε επίσκεψη που είχα πραγματοποιήσει στις 6 Νοεμβρίου του 2008 στην Σαγιάδα, προκειμένου να διαπιστώσω την κατάσταση που επικρατεί εκεί και για τις πιθανές συνθήκες εξυπηρέτησης της πορθμειακής γραμμής, είχαμε συνάντηση με το Δήμαρχο κ. Μάστορα ο οποίος με είχε διαβεβαιώσει ότι το λιμάνι, ως έχει σήμερα, μπορεί να εξυπηρετήσει τη λειτουργία της πορθμειακής γραμμής για πλοία ανοιχτού τύπου.
Παράλληλα, η χερσαία ζώνη του λιμανιού και η παρουσία λιμενικού σταθμού, εξασφαλίζει και την καλή εξυπηρέτηση των οχημάτων και των οδηγών τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια: