Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Στα περσινά επίπεδα οι τιμές στα ξενοδοχεία-Συνάντηση Νομάρχη με την Ενωση Ξενοδόχων


Με το Νομάρχη Στέφανο Πουλημένο και τον αντινομάρχη τουρισμού Χρήστο Σκούρτη συναντήθηκαν σήμερα ο πρόεδρος και ο γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων κ.κ. Μπράμος και Ζούπας προκειμένου να τους ενημερώσουν για την πραγματική κατάσταση γύρω από τις τιμές και την πληρότητα των ξενοδοχείων ενόψει Πάσχα στην Κέρκυρα.

Στη συνάντηση, η Ένωση Ξενοδόχων κατέθεσε στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι οι τιμές στα ξενοδοχεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι καθώς κυμαίνονται από το –4 έως +5%.

Τα στοιχεία αυτά αφορούν τα ξενοδοχεία Corfu Palace, Imperial, Καβαλιέρι, Κοντόκαλι και Corfu Holiday Palace, Αρήτη και Κέρκυρα Γκολφ ενώ παραμένουν κλειστά τα ξενοδοχεία Εύα Beach, Δαφνίλα, Regency, Korkyra και Όμηρος, γεγονός που συνιστά μείωση των διαθέσιμων κλινών που υπερβαίνει τις 2000.

Οι πληρότητες στα ανοικτά ξενοδοχεία κυμαίνονται κατά μέσο όρο γύρω στο 85%.

Συμπερασματικά, η Κέρκυρα παραμένει πρώτος προορισμός στην Ελλάδα για τις διακοπές του Πάσχα και τα μοναδικά χαρακτηριστικά του εορτασμού στο νησί μας επιτρέπουν να «αντέχει» ακόμη και στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης που διανύουμε.

Μετά τη συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Ξενοδόχων, ο Νομάρχης δήλωσε ότι τα δημοσιεύματα στον τοπικό και αθηναϊκό τύπο, περί της Κέρκυρας ως ακριβού προορισμού, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα καθώς το νησί μας προσφέρει δυνατότητα διακοπών για επισκέπτες όλων των οικονομικών δυνατοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: