Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Χαραλάμπους για το νέο Νοσοκομείο :"Τέλος του χρόνου και βλέπουμε"


Περίπου ταυτόσημες με αυτές του Νομάρχη Κέρκυρας, ήταν οι διαπιστώσεις του βουλευτή του ΚΚΕ Μπ. Χαραλάμπους, για την πορεία των έργων στο νέο νοσοκομείο, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε το Σάββατο στο εργοτάξιο.
Οπως δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε, είναι αδύνατο στις 30 Ιουνίου να προλάβει να ολοκληρωθεί το έργο.
“Θεωρούμε ότι στην καλύτερη περίπτωση το έργο θα τελειώσει στα τέλη του χρόνου ή ακόμα και στα μέσα του επόμενου χρόνου”.
Θα ‘χει ελλείψεις
Ο βουλευτής εκτίμησε ότι ακόμα και ν΄ολοκληρωθεί το κτιριακό κομμάτι του έργου, τα προβλήματα θα παραμείνουν πολλά, καθώς δε θα διαθέτει “ψυχιατρική κλινική, παιδικό σταθμό, τριτοβάθμιες υπηρεσίες όπως πυρηνική ιατρική, ακτινοθεραπευτικό τμήμα, ογκολογικό τμήθα μπορεί να λειτουργήσει ικανοποιητικά.
Υποστήριξε ακόμη ότι, ο ιατρικός εξοπλισμός θα είναι τέτοιος που δε θα επιτρέπει την σωστή λειτουργία του Νοσοκομείου, με αφορμή τη φημολογία για μεταφορά του (ξεπερασμένου τεχνολογικά) αξονικού τομογράφου από το παλιό στο νέο Νοσοκομείο.
Προσωπικό
Ο βουλευτής ανέφερε ακόμη ότι δεν υπάρχει κάτι νεότερο όσο αναφορά τον αριθμό του προσωπικού που θα εργάζεται στο νέο Νοσοκομείο.
“ Με ποιό προσωπικό θα λειτουργήσει το νέο Νοσοκομείο, όταν απαιτούνται περίπου 1000 άτομα προσωπικό και αυτήν την στιγμή υπάρχουν μόνο 400.
Κέντρο Υγείας το ΓΝΚ
Οσο για τη μελλοντική χρήση του ΓΝΚ ο βουλευτής τάχθηκε υπέρ της μετατροπής του σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, ακόμη και σε λετουργία του ως Νοσοκομείου Χρόνιων Νοσημάτων για ανθρώπους που χρειάζονται φροντίδα επί 24ωρου βάσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: