Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για το ξυλοδαρμό μετανάστη στην Ηγουμενίτσα

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό ξυλοδαρμού μετανάστη από λιμενικούς της Ηγουμενίτσας, οι βουλευτές του ΚΚΕ κ.κ. Χαραλάμπους,Καλαντίδου, Ζιώγας, κατέθεσαν την παρακάτω ερώτηση στα αρμόδια υπουργεία:

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, ο Κούρδος μετανάστης, ίσως και πρόσφυγας, Αριβάν Οσμάν Αμπτουλάχ αττό το βάναυσο και απάνθρωπο ξυλοδαρμό του από λιμενικούς στην Ηγουμενίτσα στις 3/4/09. Για την υπόθεση προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης των υπεύθυνων για το σοβαρό αυτό περιστατικό.

Γιατί:

* Η ιατροδικαστική εξέταση καθυστέρησε 16 μέρες μετά τον ξυλοδαρμό του Κούρδου μετανάστη, με συνέπεια να μην μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα και να συγκαλύπτονται οι ευθύνες, με την προκλητική και αστεία δικαιολογία ότι ο συγκεκριμένος μετανάστης έπεσε από το φορτηγό αυτοκίνητο ή ότι είναι επιληπτικός.
* Διατάχθηκε Ε.Δ.Ε. από την ηγεσία του Λιμενικού, μετά από 16 ολόκληρες μέρες, όταν πλέον η υπόθεση πήρε μεγάλη δημοσιότητα.

Για το σοβαρό αυτό περιστατικά υπάρχουν πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, για τη μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί, στα πλαίσια των οδηγιών και των κατευθύνσεων της Ε.Ε., που θεωρεί εχθρούς, παρείσακτους κι επικίνδυνους τους μετανάστες, ενώ συμμετέχει σε εγκληματικές πολεμικές επεμβάσεις σε διάφορες χώρες, προκαλώντας το μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα, και εφαρμόζει τις Οδηγίες της ΕΕ που εμποδίζουν τους πρόσφυγες και μετανάστες να φτάσουν στα άλλα κράτη μέλη του προορισμού τους. Αυτή η πολιτική διαπαιδαγωγεί και προσανατολίζει τα Σώματα Ασφαλείας για την εχθρική αντιμετώπιση των μεταναστών.

Υπάρχουν επίσης σοβαρές προσωπικές ευθύνες στα μέλη του Λιμενικού σώματος που προέβησαν στο βάρβαρο ξυλοδαρμό του Κούρδου μετανάστη και όσους συγκάλυψαν την υπόθεση.

Με βάση τα παραπάνω, ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:

α) Σε ποιες ενέργειες θα προβούν, για να μην απελαθούν οι μετανάστες αυτόπτες μάρτυρες, ώστε να μην συγκαλυφθεί η υπόθεση και να τιμωρηθούν οι φυσικοί αυτουργοί.

γ) Αν θα καλυφθούν όλα τα έξοδα νοσηλείας του χτυπημένου μετανάστη.

β) Τι μέτρα θα πάρουν ώστε να μην έχουμε ακόμη μια ΕΔΕ, που θα λειτουργήσει ως πλυντήριο για τη συγκάλυψη των ευθυνών.

δ) Τι μέτρα θα πάρουν για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: