Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Χώρο για τα ΑΜΕΑ παραχωρεί στο ΚΑΠΗ ο Δήμος Κερκυραίων


Συνάντηση του προέδρου του Νομ. Συλλόγου ΑΜΕΑ Κέρκυρας Α. Σκούπουρα με το Δήμαρχο Κερκυραίων κ. Μικάλεφ, παρουσία και του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Γαρδικιώτη, έγινε σήμερα στο Δημαρχείο.
Αντικείμενο της ήταν η παραχώρηση χώρου από το Δήμο Κερκυραίων στο σημερινό κτίριο των ΚΑΠΗ προς τον σύλλογο των ΑΜΕΑ, που θα χρησιμοποιηθεί ως έδρα του συλλόγου.
Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Σκούπουρας δήλωσε ευχαριστημένος από την εξέλιξη αυτή και ευχαρίστησε την Δημοτική αρχή για την παραχώρηση του χώρου, καθώς αποτελούσε χρόνιο αίτημα, ενώ επεσήμανε ότι η έλλειψη έδρας δημιουργούσε πρόβλημα για την περεταίρω ανάπτυξη του συλλόγου και τις υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει στα ΑΜΕΑ του Νομού Κερκύρας.
Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για θέματα ΑΜΕΑ κ. Γαρδικιώτης δήλωσε ότι θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το σύλλογο για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.
Ο Δήμαρχος Κερκυραίων κ. Μικάλεφ δήλωσε ότι ένα πάγιο αίτημα των ΑΜΕΑ πραγματοποιείται, ενώ προτεραιότητα του Δήμου Κερκυραίων είναι η περαιτέρω συνεργασία με το σύλλογο, καθώς σε οποιοδήποτε έργο πραγματοποιείται από το Δήμο δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ και κατέληξε τονίζοντας, ότι τα αιτήματα των ΑΜΕΑ, δεν θα πρέπει να λαμβάνονται ως αιτήματα, αλλά ως υποχρέωση της πολιτείας και της ίδιας της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: