Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Επιτυχής άσκηση της Π.Υ. στο αεροδρόμιο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η πυροσβεστική άσκηση του 2ου Π.Σ. Κέρκυρας σε συνεργασία με τις επίγειες δυνάμεις του Αεροδρομίου Ι. Καποδίστριας, στον χώρο του Αεροδρομίου.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στις 11το βράδυ με στόχο να ελεγχθούν η οργάνωση, ο συντονισμός και η ικανότητα των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών και φορέων να εφαρμόσουν τα προβλεπόμενα στο Σχέδιο Αντιμετώπισης Κατάστασης Ανάγκης και για να διαπιστωθεί η μεταξύ τους συνεργασία σε περιπτώσεις ατυχήματος αεροσκάφους.

Στην συγκεκριμένη άσκηση έλαβαν μέρος το προσωπικό ΥΠΑ/ΚΑΚΚ, ο 1ος και ο 2ος Π.Σ. Κέρκυρας, φορείς επίγειας εξυπηρέτησης Α/Φ, το ΕΚΑΒ, το Γ.Ν. Κέρκυρας, η Αστυνομία, η εταιρία security και εθελοντικές ομάδες όπως ο Σύλλογος Εθελοντών Ιατρών, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τμήμα Κέρκυρας, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, η Εθελοντική Ομάδα Αυτοδυτών και ειδικευόμενος εθελοντής διασώστης Πολιτικής Προστασίας.

Στην άσκηση συμμετείχαν δύο Πυροσβεστικά οχήματα και μια Υδροφόρα του 2ου Πυρ/κού Σταθμού, με επτά άτομα πλήρωμα, δυο Πυροσβεστικά οχήματα του 1ου Πυρ/κού Σταθμού με έξι άτομα πλήρωμα και ένα όχημα μεταφοράς προσωπικού με έξι άτομα που θα απαρτίζουν και τις ομάδες ανίχνευσης - διάσωσης. Επικεφαλής της άσκησης θα είναι ο Διοικητής 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού, Πυραγός Ρίζος Ανδρέας.

Όπως δήλωσε ο πυραγός κ. Ρίζος, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχημένη κατάληξη της άσκησης: «η Π.Υ. δίνει μεγάλη έμφαση στο επιχειρησιακό πεδίο και τοποθετεί συνεχώς τον πήχη κάθε φορά πιο ψηλά με συνεχείς ασκήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: