Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Κόντρα Δήμου Κερκυραίων-Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων

Αντιπαράθεση μεταξύ Δήμου Κερκυραίων και του Σωματείου Τουριστικών Λεωφορείων προκαλεί το κυκλοφοριακό χάος που προκλήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην Πάνω Πλατεία. Οπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της επιτροπής κυκλοφορίας, αντιδήμαρχος Α. Κουρής, οι οδηγοί των λεωφορείων δεν υπάκουσαν στις υποδείξεις των δημοτικών αστυνομικών και στάθμευσαν τα οχήματα τους στο μπροστά από το παλιό φρούριο με αποτέλεσμα να προκαλέσουν κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Ο κ. Κουρής κατηγόρησε τους οδηγούς των τουριστικών λεωφορείων “γιατί δεν τήρησαν την νομιμότητα και καταπάτησαν παλαιότερη απόφαση του Δ.Σ. Κερκυραίων σύμφωνα με την οποία “απαγορεύεται η στάθμευση τουριστικών λεωφορείων στις θέσεις μπροστά από το Παλαιό Φρούριο, επιτρέπεται μόνο η επι - αποβίβαση των τουριστών στο συγκεκριμένο χώρο ενώ τα τουριστικά λεωφορεία επιτρέπεται να σταθμεύουν στο παλιό λιμάνι στην Σπηλιά”.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του σωματείου οδηγών τουριστικών λεωφορείων, Τ. Λινοσπόρης, επέκρινε τον κ. Κουρή ότι, “προκαλεί με τις δηλώσεις του ολόκληρες ομάδες εργαζομένων στον τουρισμό, ενώ υποστήριξε ότι “ακόμα και να μην στάθμευαν μπροστά από το Π. Φρούριο, κυκλοφοριακό χάος θα προκαλούνταν καθώς και συνεχής κινδύνος για την σωματική ακεραιότητα των τουριστών που αποβιβάζονται από τα λεωφορεία”.

Σε καταγγελία κατά οδηγού τουριστικού λεωφορείου “που επιχείρησε να προπηλακίσει δημοτικό αστυνομικό όταν του υποδείκνυε ότι ο χώρος μπροστά από το Π. Φρούριο δεν διατίθεται για χώρο στάθμευσης”, προχώρησε χθες ο προιστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας και πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ, Μ. Βλάσσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: