Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Σύσκεψη για τη διαπλάτυνση του δρόμου από Λιμάνι-Εμπορικό


Το θέμα της διαπλάτυνσης του δρόμου από την έξοδο του λιμανιού ως τον κατασκευαζόμενο δρόμο στο Εμπορικό Κέντρο, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της Περιφέρειας υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα της ΠΙΝ Σωτήρη Βόσδου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Νομάρχης Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος, ο αντινομάρχης Κώστας Λέσσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΚΕ Αλέκος Δεσύλλας, ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής του ΠΕΠ Ιονίων Νήσων Πέτρος Οικονόμου, ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Νικήτας Καραλής, ο Ειδικός Σύμβουλος της ΠΙΝ Ιωσήφ Ροδίτης και οι τεχνική συνεργάτης Μίλκα Αργυρού.

Η Νομαρχία, σε μια προσπάθεια να καταστήσει λειτουργικό και ασφαλή για πεζούς και οχήματα συνολικά το δρόμο από την έξοδο του λιμανιού ως τις Αλυκές Ποταμού, εισηγήθηκε την διαπλάτυνση του εναπομείναντος από τις τρέχουσες εργολαβίες τμήματος, σε βάρος μικρής λωρίδας της λιμενικής ζώνης, πλάτους δύο έως τριών μέτρων και μήκους 258 μέτρων, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα να κατασκευαστεί καί εκεί, δρόμος με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, διαχωριστική νησίδα και πεζοδρόμιο.

Όλοι οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη συμφώνησαν για την ανάγκη του έργου αυτού, ο Γ.Γ. της ΠΙΝ δήλωσε έτοιμος να αποδεχθεί το έργο για ένταξη στο ΠΕΠ ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΚΕ εξέφρασε θετική γνώμη για το έργο, επεσήμανε ωστόσο ότι πρέπει:

o Να διασφαλιστεί η συγκατάθεση – με πράξη παραχώρησης - της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου και
o Να ρυθμιστεί με τις αναγκαίες εγκρίσεις η μικρή μετατόπιση του συστήματος ασφαλείας του λιμανιού, που βρίσκεται στα όρια της σημερινής περίφραξης.

Η Νομαρχία και η Περιφέρεια ανέλαβαν να κινήσουν τη σχετική διαδικασία καί προς τις δύο κατευθύνσεις, με στόχο να έχουν στη διάθεσή τους σχετικές εγκριτικές αποφάσεις το ταχύτερο δυνατόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: