Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Αρχισαν οι εργασίες διαμόρφωσης του πάρκιν στο οικόπεδο του Λυρικού

Άρχισαν οι εργασίες διαμόρφωσης του οικοπέδου του Λυρικού, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως περιφερειακός χώρος στάθμευσης, σύμφωνα με δηλώσεις στο κρατικό ραδιόφωνο του αντιδημάρχου Κερκυραίων Ανδρέα Κουρή.

Ο κ. Κουρής είπε, επίσης, πως ο Δήμος Κερκυραίων συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις του με ιδιώτες, την Εθνική Τράπεζα και τα Αδελφάτα για την ενοικίαση οικοπέδων για πού θα αξιοποιήσει ως χώρους στάθμευσης.

Σε ό,τι αφορά τη χρήση μέρους της πάνω πλατείας ως πάρκιν τη Δευτέρα του Πάσχα δήλωσε ότι ήταν δική του απόφαση προκειμένου να εισέλθουν στην πόλη όσο το δυνατόν περισσότεροι επισκέπτες.

Καλή η εικόνα της πόλης

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας υπογράμμισε ότι υπάρχει μια γενικότερη ικανοποίηση στην πόλη της Κέρκυρας για την κίνηση και τη λειτουργία της πόλης στις ημέρες του Πάσχα. “Ήταν ικανοποιημένοι πάνω απ’ όλα οι επισκέπτες μας.
Θέλω να συγχαρώ την Υπηρεσία Καθαριότητας, από τους προϊσταμένους έως τον τελευταίο υπάλληλο, γιατί «μάτωσαν» ώστε να ετοιμαστεί η πόλη μετά την κατάληψη του ΧΥΤΑ Παρέδωσαν την πόλη επισκέψιμη στους χιλιάδες επισκέπτες μας. Επιπλέον την ημέρα του Πάσχα αλλά και τη Δευτέρα του Πάσχα διατηρήσαμε συνεργείο τόσο στην πόλη όσο και στις περιαστικές περιοχές προκειμένου να διατηρήσουμε την καλή αυτή κατάσταση. Κάτι που πετύχαμε”.


Στάθηκε επίσης στην σωστή εφαρμογή των κυκλοφοριακών μέτρων που χε σαν αποτέλεσμα να βοηθηθούν οι χιλιάδες επσκέπτες που έφτασαν στο νησί.

Με αφορμή τις εκδηλώσεις της Μεγ. Παρασκευής όπου αν και ζητήθηκε από τους καταστηματάρχες μετά τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής να μην βγάλουν σκουπίδια και ογκώδη αντικείμενα, έξω από τα μαγαζιά τους, κάποιοι αδιαφόρησαν ο κ. Κουρής τόνισε:

“Δεν κατανοώ γιατί έπρεπε να τα βγάλουν τότε δημιουργώντας κίνδυνο για την εικόνα της πόλης. Ευτυχώς μπορέσαμε και τα μαζέψαμε.

Υποχρεώσεις δεν έχουν μόνο οι φορείς και η Δημοτική Αρχή, έχουν και οι πολίτες”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: