Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Πυρ...κατά βούληση από Μπούκα κατά Δένδια, Μπέζα, Βόσδου

Επίθεση κατά του υπ. Δικαιοσύνης Ν. Δένδια, του υφυπ. Οικονομικών Αντ. Μπέζα και του Γ.Γ. της ΠΙΝ Σωτ. Βόσδου εξαπέλυσε σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα, ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Μ. Μπούκας.
Ειδικότερα για την πρόσφατη παρουσία του υφυπουργού οικονομικών στην Κέρκυρα, ανέφερε ότι “ο λόγος του δεν αντέχει καμίας σοβαρής κριτικής».
Ο κ. Μπέζας ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι ο στυλοβάτης της αποκέντρωσης.
Ο ίδιος όμως, ως υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας, έβαλε χέρι στα έσοδα των Δήμων (αφαίρεση του τέλους παρεπιδημούντων) και στα έσοδα των Νομαρχιών (αρπαγή των τελών ταξινόμησης) ακρωτηριάζοντας συνολικά την δράση της Αυτοδιοίκησης. Όταν είναι ο ίδιος και το δηλώνει, ευχαριστημένος από την πορεία της Ελληνικής οικονομίας, θεωρούμε ότι την απάντηση πρέπει να την δώσει ο λαός».

Για Δένδια
Σε αναφορές του στον Υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Δένδια, υποστήριξε ότι «συνδέει την πολιτική παρουσία του με μια από τις πιο σκοτεινές περιόδους της Δικαιοσύνης”.
“Ήταν ευκαιρία για τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δένδια, να τηρήσει Σύνταγμα και Νόμους και να οδηγήσει τον τόπο ένα βήμα μπροστά. Να ασκήσει πειθαρχικό έλεγχο για τη συνταγματική εκτροπή του κ. Σανιδά. Όχι μόνο δεν το έπραξε, αλλά συνταυτίστηκε απόλυτα με την προσπάθεια κουκουλώματος κορυφαίων σκανδάλων και απαξίας θεσμών του Ελληνικού Κράτους
” υποστήριξε ο κ. Μπούκας.
Για Βόσδου
Ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ, έθεσε τέλος ερωτήματα στο Γ.Γ. της ΠΙΝ Σωτ. Βόσδου για θέματα αρμοδιότητας του, μεταξύ αυτών και “για την πορεία των έργων των λιμανιών στα διαπόντια νησιά και γιατί δεν παραδόθηκαν τον Δεκέμβρη του 2008”.
Πρωτοβουλία της Ν.Ε.
Τέλος, ανακοίνωσε την ανάληψη πρωτοβουλίας από το ΠΑΣΟΚ για την πραγματοποίηση συνάντησης των Γραμματέων των νομαρχιακών και Περιφερειακών Επιτροπών Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: