Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Mε δύο συγκεντρώσεις και η φετινή εργατική πρωτομαγιά

Με δύο συγκεντρώσεις θα εορταστεί για μια ακόμη χρονιά και στην Κέρκυρα η Εργ. Πρωτομαγιά. Από τη μία Εργατικό Κέντρο και ΑΔΕΔΥ και από την άλλη, το ΠΑΜΕ θα δώσουν τα συνήθη απεργιακά...ραντεβού με τους συνδικαλιστές στο κέντρο της πόλης.

Οπως επεσήμανε σε δηλώσεις της η πρόεδρος του ΕΚΚ Σ. Λίβερη, οι εργαζόμενοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα απεργούν την Πρωτομαγιά όπως και σε κάθε απεργία που καλεί η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

“Ειδικά φέτος με την κρίση που έχουν προφασιστεί οι εργοδότες και τη οποία έχουν δημιουργήσει το μεγάλο κεφάλαιο και οι τράπεζες, χρειάζεται η συμμετοχή των εργαζομένων να είναι μεγαλύτερη και δυναμικότερη.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο εργατικό κέντρο να διαμαρτυρηθούν για αυτή τη πολιτική που επιβάλει το κεφάλαιο και οποία απαιτεί ελαστικοποίηση της εργασίας, κατάργηση όλων των δικαιωμάτων. Αγωνιζόμαστε για πλήρη και σταθερή εργασία, την εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, για τήρηση 8ωρου-πενθήμερου, 40ωρου, για τη νέα γενιά, την Παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση, την Υγεία”.

Οι ξενοδοχουπάλληλοι

“Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, το ωράριο στη σταθερή εργασία, τα εισοδήματα, την ασφάλιση”, δήλωσε από την πλευρά της η κ. Βαλωμένου εκ μέρους του σωματείου ξενοδοχουπαλλήλων και πρόσθεσε ότι “με πρόσχημα την κρίση εργοδότες και κυβερνήσεις επιχειρούν να φέρουν τους εργαζομένους σε χειρότερη θέση από αυτή που ήταν 123 χρόνια πριν.

Μπροστά σε αυτό όλοι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι πρέπει να δώσουν μαζική απάντηση και βροντερό παρών στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η Μαη”.

Η ΝΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την εργατική πρωτομαγιά, η Ν.Ε. του ΚΚΕ επισημαίνει μεταξύ άλλων:

“Πληρώσαμε την τεράστια ανάπτυξη και τη συσσώρευση ασύλληπτων κερδών! Να μην πληρώσουμε και την κρίση του καπιταλισμού! Εμείς δημιουργούμε τον πλούτο που υπάρχει, τα εργοστάσια, τα καράβια, τα καταναλωτικά αγαθά, τα πάντα. Αλλά το μόχθο τον κλέβουν οι λίγοι, η πλουτοκρατία, γιατί έχουν την ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και την εξουσία.

Να υπερασπιστούμε μαχητικά στοιχειώδεις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, το μέλλον των παιδιών μας. Δουλειά για όλους, σταθερή και με αξιοπρεπή αμοιβή, δωρεάν κοινωνικές παροχές, ελεύθερο χρόνο”.

Η Ν.Ε. ΤΟΥ ΣΥΝ


Από τη πλευρά της η Ν.Ε. του ΣΥΝ, σε σχετική της ανακοίνωση, τονίζει ότι “η φετινή Πρωτομαγιά γίνεται κάτω από το βάρος της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού. Κάτω από την απειλή της φτώχειας, της ανεργίας, η οποία με βάση πλέον και τα επίσημα στοιχεία έχει πάρει και στη χώρα μας δραματικές διαστάσεις, της καταστολής, της καταπάτησης όλων των δικαιωμάτων -εργασιακών και δημοκρατικών- για όλους τους εργαζόμενους”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: